MALZEMELER
pandispanya için
kreması
pandispanya için
- 5 orta boy yumurta
- 3 t.kahvesi fincanı un
- 2t. kahvesi fincanı nişasta
- 1pk. kabartma tozu
- 1pk. vanilya
kreması
- 750ml süt
- 1pk tek kullanımlık pirinç unu(dr oetker)
- 1 tepeleme çorba kaşığı un
- 1 tepeleme çorba kaşığı mısır nişastası
- 2 tepeleme çorba kaşığı kakao
- 1.5 sb. toz şeker
- 2 yumurta sarısı
- 100gr teremyağ
- 1pk. vanilya (bu krema içine ve dışına çok güzel oluyor)
- frambuaz ve damla çikolata
üzerini süslemek için biraz şeker hamuru
HAZIRLANIŞI
önce kremayı hazırlayalım
kremanın hazırlanışı;
un,pirinç unu,nişasta,kakao,toz şeker bunları güzelce karıştıralım.
unlu karışıma yavaş yavaş sütü ilave edelim.
2 yumurta sarısınıda ekleyip iyice çıpalım.
ocağa oturtup orta ateşte karıştırarak koyulaşana kadar pişirelim.
kaynamaya başlayınca ocaktan alıp teremyağ ve vanilyayı ilave edelim mikserle 3-4 dk çırpalım.
ağzını kapatıp pandispanya pişene kadar soğumaya bırakalım.
pandispanyanın hazırlanışı;
yumurta ve şekeri homojen olana kadar çırpalım
üzerine un,nişasta,kabartmatozu ve vanilya ilave edelim.
(muhakkak eleyelim)
tahta kaşıkla karıştırıp (fazla karıştırmadan) yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine eşit şekilde yayalım.
180c ısıtılmış fırında 25 dk. pişirelim.
kürdanla kontrol edip fırından çıkaralım.
pişen keki tepsiden tezgahın üzerine alalım.
hazırladığımız kremanın yarısını sürelim.
kremanın üzerine frambuaz ve damla çikolatadan dilediğimiz kadar serpelim.
yavaş yavaş rulo yaparak yağlı kağıdı sıyıralım.
keki altından çıkarttığımız yağlı kağıda saralım ve 5dk. dinlendirelim.
daha sonra kağıttan çıarıp kalan kremayla üzerini güzelce sıvayalım.
üzerine 1 çk. kadar kakao serpelim.
şeker hamurundan çiçek ve yapraklarla süsleyelim.
buzdolabında 1-2 saat beklettikten sonra servise hazır.
afiyet olsun
HAZIRLANIŞI
önce kremayı hazırlayalım
kremanın hazırlanışı;
un,pirinç unu,nişasta,kakao,toz şeker bunları güzelce karıştıralım.
unlu karışıma yavaş yavaş sütü ilave edelim.
2 yumurta sarısınıda ekleyip iyice çıpalım.
ocağa oturtup orta ateşte karıştırarak koyulaşana kadar pişirelim.
kaynamaya başlayınca ocaktan alıp teremyağ ve vanilyayı ilave edelim mikserle 3-4 dk çırpalım.
ağzını kapatıp pandispanya pişene kadar soğumaya bırakalım.
pandispanyanın hazırlanışı;
yumurta ve şekeri homojen olana kadar çırpalım
üzerine un,nişasta,kabartmatozu ve vanilya ilave edelim.
(muhakkak eleyelim)
tahta kaşıkla karıştırıp (fazla karıştırmadan) yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine eşit şekilde yayalım.
180c ısıtılmış fırında 25 dk. pişirelim.
kürdanla kontrol edip fırından çıkaralım.
pişen keki tepsiden tezgahın üzerine alalım.
hazırladığımız kremanın yarısını sürelim.
kremanın üzerine frambuaz ve damla çikolatadan dilediğimiz kadar serpelim.
yavaş yavaş rulo yaparak yağlı kağıdı sıyıralım.
keki altından çıkarttığımız yağlı kağıda saralım ve 5dk. dinlendirelim.
daha sonra kağıttan çıarıp kalan kremayla üzerini güzelce sıvayalım.
üzerine 1 çk. kadar kakao serpelim.
şeker hamurundan çiçek ve yapraklarla süsleyelim.
buzdolabında 1-2 saat beklettikten sonra servise hazır.
afiyet olsun
6 yorum:
cok guzel harika tadı damagımda kaldı
harika tarifler bunlar hacer hn tebrik ederim sizi
yeni tariflerinizi bekliyoruz
merhaba hacer hn size en yakın zamanda mutluluk tarifi yollamak isterim.eğer kabul ederseniz? ancak suan ablamdayım ama evden dosyamı alınca yollamak isterim
kendi yerişmdede yayınlayacağım guzel sozler ask ne istiyorsan yani
SEVGİLERİMLE
KADER BAYRAKLİ
çok zarif ve şık bir pasta olmuş ellerinize sağlık...
sevgilerimle
hacer cım ne kaadar hos bır pasta olmus boyle cıcek ahcesı gıbı:)) alttakını de es gecmek olmaz;) dımı.. ee bu kadar tatlıdan sonra ıcım bayılır benım bırazda mınık sımıtlerdenn oohh:) elıne sağlık hacer cım..
ooo pastaya bahar gelmiş
bizde görünemiyor bile:)
selam:))Canım harika yapmışsın, ellerine sağlık..
Yorum Gönder