mutfağımdaki tesisat sorunundan dolayı mutfak dolabını boşalmak zorunda kaldık.
eeee boşaltınca yerleştirmeside var tabiki ;
kız kardeşimle birlikte 'bu yorgunluğun üzerine bi pasta iyi gelir pratik bir pasta yapalım dedik.
MALZEMELER
- pandispayası için (benim klasik pandispanyam)
- 5 yumurta
- 3 t.kahvesi fincanı un
- 2 t.kahvesi fincanı mısır nişastası
- 5 t.kahvesi fincanı toz şeker
- 1pk. kabartma tozu
- 1pk. vanilya
içine
- cappucino'lu cremole (2 sb.sütle hazırladım)
- biraz dondurulmuş frambuaz
üzerine
- krem şanti (1çb. sütle hazırladım)
YAPILIŞI
- fırını 180c ısıtalım.
- yumurta ve şekeri homojen ( kabarık koyu akışkan) olana kadar mikserle çırpalım
- içine un,nişasta,kabartma tozu ve vanilya'yı eleyerek ilave edelim
- tahta kaşıkla karıştırıp yaglı kağıt serdiğimiz tepsiye dökelim.
- her tarafına eşitce yayıp ısıttığımız fırına sürelim.
- 25 dk. pişirelim
- pişerken bizde cremole ve krem şantiyi hazırlayıp buz dolabına kaldıralım
- kürdanla test edip fırından çıkaralım
- tezgahın üzerine alalım
- üzerindeki kabukları bıçak yardımıyla temizleyelim
- hazırladığımız cremole'yi eşit bi şekilde hertarafına sürelim
- uzun kenarında yavaş yavaş rulo yaparak yağlı kağıdı sıyıralım
- rulo yaparak çıkardığımız yağlı kağıda sarıp buzdolabında yarım saat bekletelim
- dolaptan çıkarıp üzerini krem şantiyle güzelce sıvayalım ve istediğimiz şekilde süsleyelim (bizim pasta krizimiz tuttuğu için süslemeyi bekleyemedik)
- buz dolabına kaldırıp 1 saat sonra servise yapabiliriz
afiyet olsunnn
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder