11 Şubat 2008 Pazartesi

KOLAY RULO PASTA


mutfağımdaki tesisat sorunundan dolayı mutfak dolabını boşalmak zorunda kaldık.
eeee boşaltınca yerleştirmeside var tabiki ;
kız kardeşimle birlikte 'bu yorgunluğun üzerine bi pasta iyi gelir pratik bir pasta yapalım dedik.

MALZEMELER
  • pandispayası için (benim klasik pandispanyam)
  • 5 yumurta
  • 3 t.kahvesi fincanı un
  • 2 t.kahvesi fincanı mısır nişastası
  • 5 t.kahvesi fincanı toz şeker
  • 1pk. kabartma tozu
  • 1pk. vanilya

içine
  • cappucino'lu cremole (2 sb.sütle hazırladım)
  • biraz dondurulmuş frambuaz

üzerine
  • krem şanti (1çb. sütle hazırladım)


YAPILIŞI
  1. fırını 180c ısıtalım.
  2. yumurta ve şekeri homojen ( kabarık koyu akışkan) olana kadar mikserle çırpalım
  3. içine un,nişasta,kabartma tozu ve vanilya'yı eleyerek ilave edelim
  4. tahta kaşıkla karıştırıp yaglı kağıt serdiğimiz tepsiye dökelim.
  5. her tarafına eşitce yayıp ısıttığımız fırına sürelim.
  6. 25 dk. pişirelim
  7. pişerken bizde cremole ve krem şantiyi hazırlayıp buz dolabına kaldıralım
  8. kürdanla test edip fırından çıkaralım
  9. tezgahın üzerine alalım
  10. üzerindeki kabukları bıçak yardımıyla temizleyelim
  11. hazırladığımız cremole'yi eşit bi şekilde hertarafına sürelim
  12. uzun kenarında yavaş yavaş rulo yaparak yağlı kağıdı sıyıralım
  13. rulo yaparak çıkardığımız yağlı kağıda sarıp buzdolabında yarım saat bekletelim
  14. dolaptan çıkarıp üzerini krem şantiyle güzelce sıvayalım ve istediğimiz şekilde süsleyelim (bizim pasta krizimiz tuttuğu için süslemeyi bekleyemedik)
  15. buz dolabına kaldırıp 1 saat sonra servise yapabiliriz

afiyet olsunnn

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...