6 Şubat 2008 Çarşamba

FIRIN SÜTLAÇ

MALZEMELER
  • (10 kase)
  • 10sb süt
  • 2sb toz şeker
  • 1sb pirinç
  • 2 t.kahvesi fincanı mısır nişasası
  • 2 yumurta sarısı
  • 1pk vanilya,biçimdik tuz

HAZIRLANIŞI

  1. pirinci bolsuyla 5-6 kez yıkayalım ve süzgece koyup suyunun iyice süzülmesini sağlayalım
  2. içine biçimdik tuz attığımız 9 bardak sütü kaynatalım
  3. pirincini ilave edip +ağır ateşte ara,ara karıştırarak 15dk kadar pişirelim
  4. şekeri ve vanilyada ilave edip 5dk daha pişirelim
  5. kalan 1 sb sütle nişastayı karıştırıp kaynamakta olan süte ilave edip koyulaşana kadar pişirelim
  6. sütlacın altını kapatıp; fırının ızgarasını çalıştıralım
  7. 2 yumurta sarısını çırpalım ılıyan sütlaçtan 3-4 kaşık alıp yumurtayla karıştıralım
  8. hazırladığımız sütlacı ısıya dayanıklı kaplara paylaştıralım
  9. yumurtalı karışımı kaplara koyulmuş sütlaçların üzerine kaşıkla sürelim
  10. içine su koyduğumuz fırın tepsisine sütlaçlı kaplarımızı dizelim
  11. fırının üst rafına yerleştirelim ve üzeri kızarana kadar pişirelim

afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...