- (10 kase)
- 10sb süt
- 2sb toz şeker
- 1sb pirinç
- 2 t.kahvesi fincanı mısır nişasası
- 2 yumurta sarısı
- 1pk vanilya,biçimdik tuz
HAZIRLANIŞI
- pirinci bolsuyla 5-6 kez yıkayalım ve süzgece koyup suyunun iyice süzülmesini sağlayalım
- içine biçimdik tuz attığımız 9 bardak sütü kaynatalım
- pirincini ilave edip +ağır ateşte ara,ara karıştırarak 15dk kadar pişirelim
- şekeri ve vanilyada ilave edip 5dk daha pişirelim
- kalan 1 sb sütle nişastayı karıştırıp kaynamakta olan süte ilave edip koyulaşana kadar pişirelim
- sütlacın altını kapatıp; fırının ızgarasını çalıştıralım
- 2 yumurta sarısını çırpalım ılıyan sütlaçtan 3-4 kaşık alıp yumurtayla karıştıralım
- hazırladığımız sütlacı ısıya dayanıklı kaplara paylaştıralım
- yumurtalı karışımı kaplara koyulmuş sütlaçların üzerine kaşıkla sürelim
- içine su koyduğumuz fırın tepsisine sütlaçlı kaplarımızı dizelim
- fırının üst rafına yerleştirelim ve üzeri kızarana kadar pişirelim
afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder