hazırlama süresi biraz uzun....
MALZEMELER
5-6 KİŞİLİK
- 4 sb.un
- 1-2 sb. ılık su
- 1 kaşık sıvı yağ
- tuz. 2 pk. instant maya
- içini damak tadınıza uygun hazırlayabilirsiniz
- 1 avuç kadar kıyma ( tartmayı unutmuşum)
- 1 orta boy soğan
- salça,kimyon,k.biber
- 2 yumurta
- hamur malz.karıştırıp yoğuruyoruz (poğaca hamurundan biraz sert olacak)
- hamuru yoğurduğumuz kapta ,üzerini örtüp 1 saat mayalandırıyoruz.
- bu arada iç malzemesini hazırlıyoruz.kıymalı ,sebzeli v.s.
- 1 saat sonra hamuru 6 beze yapıp, üzerini nemli bezle örtüp.1 saat daha mayalandırıyoruz .
- bu arada fırını 200c ayarlayıp,ısınmaya bırakıyoruz.
- şekildeki gibi bol unla uzunlamasına açıyoruz.
- iç malzemesini üzerine yayıyoruz.
- kenarlarını kapatıyoruz.
- ve fırın tepsimize yerleştiriyoruz.
- üzerine 2 yumurtayı karıştırıp kaşıkla ortalarına gezdiriyoruz.
- kalan yumurtayı fırçayla ,kenar hamurlarına hafifçe sürüyoruz. daha kolay kızarıyor.
- fırının orta rafında kızarana kadar pişiriyoruz .ortalama 15-20 dk.
- fırından çıkarınca kenarlarına tereyağ sürüyoruz.(sürmezseniz sert olur).
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder