kolay ve lezzetlidir.
MALZEMELER
- 4-5 ad. kalın patlıcan
- 1 sb. mısır unu
- tuz.

- tencerede 1,5 litre kadar suyu kaynamaya koyalım.
- patlıcanları alacalı soyalım.

- ortalan ikiye kesip,yarım patlıcanıda 3'e bölelim.

- tenceredeki kaynayan suya tuz ilave edip,patlıcanların tamamını tencereye koyalım. iyice haşlansın.

- patlıcanların baş kısımları iyice yumşayınca,ocaktan alın süzün.

- biraz soğuduktan sonra yada ne zaman isterseniz.(1-2 gün içinde ) kızartmak için, mısır ununa bulayın.

- patlıcanların 2 tarafıda kızaracak şekilde ,tavaya güzelce dizin.
- önce bi tarafını.sonrada diğer tarafını kızartın.
- patlıcanları cevirmek icin büyükce bir tabak kullanabilirsiniz. bizim tavaların kapağı bu tür kızartmalar için düz yapılmış .(hamsi'yide aynı tavada kapakla çevirerek kızartırız.)

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder