27 Ağustos 2013 Salı

MISIR UNLU ,PATLICAN KIZARTMASI

karadenizin vazgecilmez yemeklerinden, benimde çok sevdiğim atıştırmalıktır.
kolay ve  lezzetlidir.
MALZEMELER
  • 4-5 ad. kalın patlıcan
  • 1 sb. mısır unu
  • tuz.
YAPILIŞI
  1.  tencerede 1,5 litre kadar suyu kaynamaya koyalım.
  2. patlıcanları alacalı soyalım.
  3.  ortalan ikiye kesip,yarım patlıcanıda 3'e bölelim.
  4. tenceredeki kaynayan suya tuz ilave edip,patlıcanların tamamını tencereye koyalım. iyice haşlansın.
  5.  patlıcanların baş kısımları iyice yumşayınca,ocaktan alın süzün.
  6.  biraz soğuduktan sonra yada ne zaman isterseniz.(1-2 gün içinde ) kızartmak için, mısır ununa bulayın.
  7. patlıcanların 2 tarafıda kızaracak şekilde ,tavaya güzelce dizin.
  8. önce bi tarafını.sonrada diğer tarafını kızartın.
  9. patlıcanları cevirmek icin büyükce bir tabak kullanabilirsiniz. bizim tavaların kapağı bu tür kızartmalar için  düz yapılmış .(hamsi'yide aynı tavada kapakla çevirerek kızartırız.)
afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...