10 Mart 2008 Pazartesi

ISPANAKLI PASTA


bu pastanın görüntüsü'de ,tadı'da ıspanaklı olduğunu inkar ediyor ;)
(tarif 30cm tepsi göre)

MALZEMELER

  • yarım kg ıspanak
  • 4 yumurta
  • 1 1/2 sb. toz şeker
  • 1 sb. yoğurt
  • 1/2 sb. sıvı yağ
  • 1 sb. mısır nişastası
  • 4 sb. un
  • 1 pk. kabarma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 2pk. vanilya
  • içine ve üstüne 2 pk çırpılmış kremşanti

YAPILIŞI
  • ıspanağı haşlayalım ,suyunu süzüp mutfak robotunda püre haline gelecek şekilde inceltelim
  • yumurta ve şekeri çırpalım
  • içine yoğurt ve yağı ilave edip iyice karıştıralım
  • üzerine 1 bardak unla birlikte karbonat,kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ilave edelim
  • azar azar unu ve nişastayıda eleyerek ilave edelim
  • hepsi iyice karıştıkdan sonra ıspanağımızıda ilave edelim ve iyice karıştıralım
  • tepsimizi yağlayıp unlayalım (kolay çıkması için)
  • 180c ısıtılmış fırında 40 dk pişirelim
  • keki kürdanla kontrol edip piştiyse fırından çıkartalım
  • kağıt havlu üzerine alıp soğutalım
  • soğuduğunda kenarlarından 1cm kalınlığında keselim











  • kestiğimiz parçaları mutfak robotunda inceltelim
  • (toz antep fıstığı gibi oluyo)
  • kremşantinin yarısını kekin arasına sürelim
  • kalanı kekin üstüne sürelim robotta inçelttiğimiz kek kenarlarını kremşantinin üstüne bolca dökelim ve istediğimiz gibi süsleyelim
  • buzdolabına kaldıralım 1-2 saat sonra servise hazır

afiyet olsun



1 yorum:

Esra Kars dedi ki...

Hacer bence çok lezzetli gözüküyor pasta. Bende denemiştim geçmişte bir ıspanaklı pasta oldukça başarılıydı. Herkes fıstık zannetmişti :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...