bu pastanın görüntüsü'de ,tadı'da ıspanaklı olduğunu inkar ediyor ;)
(tarif 30cm tepsi göre)
MALZEMELER
- yarım kg ıspanak
- 4 yumurta
- 1 1/2 sb. toz şeker
- 1 sb. yoğurt
- 1/2 sb. sıvı yağ
- 1 sb. mısır nişastası
- 4 sb. un
- 1 pk. kabarma tozu
- 1 çay kaşığı karbonat
- 2pk. vanilya
- içine ve üstüne 2 pk çırpılmış kremşanti
YAPILIŞI
- ıspanağı haşlayalım ,suyunu süzüp mutfak robotunda püre haline gelecek şekilde inceltelim
- yumurta ve şekeri çırpalım
- içine yoğurt ve yağı ilave edip iyice karıştıralım
- üzerine 1 bardak unla birlikte karbonat,kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ilave edelim
- azar azar unu ve nişastayıda eleyerek ilave edelim
- hepsi iyice karıştıkdan sonra ıspanağımızıda ilave edelim ve iyice karıştıralım
- tepsimizi yağlayıp unlayalım (kolay çıkması için)
- 180c ısıtılmış fırında 40 dk pişirelim
- keki kürdanla kontrol edip piştiyse fırından çıkartalım
- kağıt havlu üzerine alıp soğutalım
- soğuduğunda kenarlarından 1cm kalınlığında keselim
- kestiğimiz parçaları mutfak robotunda inceltelim
- (toz antep fıstığı gibi oluyo)
- kremşantinin yarısını kekin arasına sürelim
- kalanı kekin üstüne sürelim robotta inçelttiğimiz kek kenarlarını kremşantinin üstüne bolca dökelim ve istediğimiz gibi süsleyelim
- buzdolabına kaldıralım 1-2 saat sonra servise hazır
afiyet olsun
1 yorum:
Hacer bence çok lezzetli gözüküyor pasta. Bende denemiştim geçmişte bir ıspanaklı pasta oldukça başarılıydı. Herkes fıstık zannetmişti :)
Yorum Gönder