15 Mart 2008 Cumartesi

KANDİL SİMİTİ



MALZEMELER
  • 1çay bardağı sıvı yağ
  • 1/2 çay bardağı sirke
  • 2 yumurta
  • 250 gr terem yağ
  • 1pk kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı mahlep
  • aldığı kadar un
  • üzerine: 1 yumurta sarısı,1 yumurta akı ve susam

YAPILIŞI
  1. margarini kısık ateşte eritelim (yüksek ateşte yağımız yanar dikkat edelim)
  2. sirke, sıvı yağ ve yumurtaları derin bi kapta karıştıralım
  3. üzerine erittiğimiz yağı yavaş yavaş ilave edelim ve güzelce karıştıralım
  4. 1sb unla birlikte kabartmatozunu ve mahlebi eleyerek ilave edelim , karıştıralım
  5. unu azar azar ilave ederek hamurumuzu kulakmemesi kıvamında yoğuralım
  6. fırınımızı 180c ayarlayalım
  7. hamurdan ceviz büyüklüğünde parcalar alarak küçük simitler yapalım
  8. simitimizi önce yumurta akına sonra susama bulayıp yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim
  9. bazılarınada sadece yumurta sarısı sürelim (çeşit olsun)
  10. ısıttığımız fırında iyice kızarana kadar pişirelim
  11. istediğiniz zaman servise hazır

afiyet olsun




1 yorum:

Esra Kars dedi ki...

Kandilde yaklaşırken pek iyi oldu bu tarif,ellerine sağlık canım :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...