16 Eylül 2014 Salı

DERE OTLU KURABİYE


hani pastanelerden alırızda tadına doyamayız,aynı kıvamda aynı lezzette bi tarif.

MALZEMELER
  • 250 gr. tereyağ yada margarin
  • yarım sb. sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • 1 yumurta akı ( sarısı üzeri için)
  • 2 çay kaşığı  tuz
  • 2 tatlı kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 2 pk. kabartma tozu
  • yarım demet dereotu
  • un

YAPILIŞI
  1. margarini kısık ateşte eritelim.
  2. dere otu hariç malzemeleri karıştırıp, aldığı kadar unla yoğuralım.
  3. doğranmış dereotunuda ilave edip yoğuralım.
  4. istenilen büyüklükte parçalar alıp yuvarlayıp,yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim.
  5. üzerine yumurta sarısı sürelim.
  6. 180c sıtılmış fırında kızarana kadar pişirelim.
afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...