26 Ağustos 2014 Salı

SÜSLEMEYE UYGUN KURABİYE


merhaba:))
üzerini süslemek için yapılan kurabiye tariflerinin çoğunu denedim,
son olarak kendi ufak değişiklerimle bu tariften memnun kaldım, çünkü margarinin oda ısında olması gerekmiyor:) kısık ateşte eriterek yapıyorum. gayet güzel sonuç elde ediyorum.
bu kurabiye ortalama 1 ay dayana biliyor ve ortalama 30 adet çıkıyor

MALZEMELER
  • 250 gr. margarin
  • 250 gr. pudra şekeri
  • 1 yumurta
  • 1 pk şekerli vanilin
  • çay kaşığının ucuyla kabartma tozu
  • aldığı kadar un (normalden biraz yumuşak kurabiye hamuru olacak)
 
YAPILIŞI
  1. margarini kısık ateşte eritelim.
  2. un hariç diğer malzemeleri karıştıralım.
  3. unu azar azar eleyerek ilave edelim.
  4. normalden biraz yumuşak olan hamuru buzdolabında 15-20 dk dinledirelim.
  5. altına ve üstüne yağlı kağıt koyarak ,(bu  kurabiyelerimizin üzerinin düzlüğü için önemli,yarım cm kalınlığında merdaneyle açalım.
  6. açtığımız hamuru ,istediğimiz kurabiye kalıbıyla kesip yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine  3-5 cm aralıkla dizelim.
  7. 200 c ısıtılmış fırında 10-15 dk.hafif kızarana kadar pişirelim.
  8. piştikten sonra hemen fırın tepsisinden çıkartıp soğuması için tel yada havlu bez üzerine dizelim.
  9. iyice soğuduktan sonra süsleyebiliriz.
  10. şeker hamuruyla süslenecekse üzerini şekerli suyla hafif ıslatarak ,kurabiyeyi kestiğimiz kalıpla şeker hamurunu kesip üzerine yapıştıralım. süsleyelim...
  11. eğer şeker hamuru kurabiyenin  üzerinde küçük kalırsa merdaneyle hafifçe bastırarak kurabiyenin boyuna getirip ondan sonra süsleme aşamasına geçebililir.



Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...