29 Temmuz 2013 Pazartesi

PARMAK TATLISI


tarifini komşumdan aldığım, irmikli leziz bi tatlı .
MALZEMELER
  • 1pk margarin
  • 1 çay b. sıvı yağ
  • 1 çay b. toz şeker
  • 3 yumurta
  • 1pk k.tozu ,1 pk. vanilin
  • aldığı kadar un
  • üzerine bulamak için irmik.
ŞERBETİ 
  • 4 sb. şeker
  • 5 sb.su 
  • yarım limon suyu
YAPILIŞI
  1. hamur için malzm.karıştırıp , kulakmemesi yumşaklığında hamur yoğurun.
  2. parmak kalınlığında uzun şeritler hazırlayıp dilimleyelim
  3. irmiğe bulayıp tepsiye dizelim.
  4. ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirelim.
  5. fırından çıkarttıktan sonra 5 dk.bekleyip.ılık şerbeti üzerine dökelim.
afiyet olsun..
 

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...