11 Haziran 2010 Cuma

İÇLİ KÖFTE

MERHABA
4. denemeden sonra ,sonunda içli köftem hem istediğim lezzette oldu hemde inceeeeeeeeeeee:) oldu.
şimdi sizinle paylaşabilirim.ama gerçekten şahane oldu:)
tabi birazda araştırmalarım oldu,içli köftenin önemli püf noktası çok yoğurulması ,bende internette gördüm mutfak robotunda yoğurdular,denedim gerçekten hamur sakızlaştı şahane oldu . birde hafif olsun diye haşladım,6-7 tane yedim dayanamadım:)
yaklaşık 70 ad. çıkıyor fazlasını dondurucuya koyabilirsiniz.yiyeceğiniz zaman dondurucudan çıkartıp; ister kaynayan suya atın,ister kızartın(kızartırken ağzını kapatın sıçramasın.)
MALZEMELER
dış malzemesi;

  • 1kg köftelik bulgur.
  • 1sb. irmik.
  • 1 sb. un.
  • 1 yumurta.
  • tuz,kimyon.1 yemek kaşığı biber salçası.

iç malzemesi;

  • 500 gr. köftelik kıyma.
  • 500gr. soğan.
  • 175 gr, terem yağ
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1tatlı kaşığı kimyon,karabiber,kekik,tuz
  • isterseniz ceviz ve maydanozda ilave edebilirsiniz,ben sevmediğim için katmadım.

YAPILIŞI

  1. önce soğanı çok ince doğrayın,kıymayı kavurup soğanı içine katıp güzelce kavurun.
  2. terem yağ ve diğer malzemeleride katıp 10dk. daha kavurun.
  3. altını kapatıp 1 gece buz dolabında dinlendirin.
  4. ertesi gün ...
  5. bulguru yaklaşık 2 lt. kaynar suyla ıslatın, irmiği'de 2 sb.ılık suyla ıslatın,30 dk.bekletin.
  6. üzerine bütün malzemeleri katıp karıştırın.
  7. 4-5 parça halinde mutfak robotunda yoğurun.
  8. sonra elimize ceviz büyüklüğünde parçalar alıp ortasını oyun,yanınıza 1 kase su alıp elinizi sık sık ıslayın kolay oyulması için gerekli ,olmazsa dağılırsa stres yapmayın bende 4,denemeden sonra istediğim kıvam ve inceliği yakaladım(yapım aşamalarını fotoğraflayamadım birdahaki yapışımda eklerim)
  9. ortasını oyduğunuz hamura 1 tatlı kaşığı kıymalı içten koyup, ağzını nazikce kapatın.
  10. haşlayarak tüketmek için;2 lt. kaynayan suya 3-tane liman tuzu katın (hamur dağılmasın diye)normal tuzunuda katıp,10 ad, köfteyi içine atın.orta ateşte kaynatın,köfteler suyun üstüne çıkınca pişmiştir sudan alabilirsiniz.
  11. kızartarak; köftelerin üstüne çıkacak kadar yağı kızdırın,köfteleri içine atın ağzınıda kapatın sıçrayabilir kızarınca çıkartın ,hazır. 

afiyet osun,herkese selam:))

3 yorum:

YeMeK vAkTi dedi ki...

:)) isterdim isterdim ben cevizde isterdim ama buda çok leziz görünüyor gerçekten

sarımutfak-hande dedi ki...

harikasın
herkes ince yapamaz
ellerine sağlık

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

Hacerciğim sen dediysen olmuştur. Mutlaka yapacağım canım. Eline sağlık.
Esra

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...