4. denemeden sonra ,sonunda içli köftem hem istediğim lezzette oldu hemde inceeeeeeeeeeee:) oldu.
şimdi sizinle paylaşabilirim.ama gerçekten şahane oldu:)
tabi birazda araştırmalarım oldu,içli köftenin önemli püf noktası çok yoğurulması ,bende internette gördüm mutfak robotunda yoğurdular,denedim gerçekten hamur sakızlaştı şahane oldu . birde hafif olsun diye haşladım,6-7 tane yedim dayanamadım:)
yaklaşık 70 ad. çıkıyor fazlasını dondurucuya koyabilirsiniz.yiyeceğiniz zaman dondurucudan çıkartıp; ister kaynayan suya atın,ister kızartın(kızartırken ağzını kapatın sıçramasın.)
MALZEMELER
dış malzemesi;
- 1kg köftelik bulgur.
- 1sb. irmik.
- 1 sb. un.
- 1 yumurta.
- tuz,kimyon.1 yemek kaşığı biber salçası.
iç malzemesi;
- 500 gr. köftelik kıyma.
- 500gr. soğan.
- 175 gr, terem yağ
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1tatlı kaşığı kimyon,karabiber,kekik,tuz
- isterseniz ceviz ve maydanozda ilave edebilirsiniz,ben sevmediğim için katmadım.
YAPILIŞI
- önce soğanı çok ince doğrayın,kıymayı kavurup soğanı içine katıp güzelce kavurun.
- terem yağ ve diğer malzemeleride katıp 10dk. daha kavurun.
- altını kapatıp 1 gece buz dolabında dinlendirin.
- ertesi gün ...
- bulguru yaklaşık 2 lt. kaynar suyla ıslatın, irmiği'de 2 sb.ılık suyla ıslatın,30 dk.bekletin.
- üzerine bütün malzemeleri katıp karıştırın.
- 4-5 parça halinde mutfak robotunda yoğurun.
- sonra elimize ceviz büyüklüğünde parçalar alıp ortasını oyun,yanınıza 1 kase su alıp elinizi sık sık ıslayın kolay oyulması için gerekli ,olmazsa dağılırsa stres yapmayın bende 4,denemeden sonra istediğim kıvam ve inceliği yakaladım(yapım aşamalarını fotoğraflayamadım birdahaki yapışımda eklerim)
- ortasını oyduğunuz hamura 1 tatlı kaşığı kıymalı içten koyup, ağzını nazikce kapatın.
- haşlayarak tüketmek için;2 lt. kaynayan suya 3-tane liman tuzu katın (hamur dağılmasın diye)normal tuzunuda katıp,10 ad, köfteyi içine atın.orta ateşte kaynatın,köfteler suyun üstüne çıkınca pişmiştir sudan alabilirsiniz.
- kızartarak; köftelerin üstüne çıkacak kadar yağı kızdırın,köfteleri içine atın ağzınıda kapatın sıçrayabilir kızarınca çıkartın ,hazır.
afiyet osun,herkese selam:))
3 yorum:
:)) isterdim isterdim ben cevizde isterdim ama buda çok leziz görünüyor gerçekten
harikasın
herkes ince yapamaz
ellerine sağlık
Hacerciğim sen dediysen olmuştur. Mutlaka yapacağım canım. Eline sağlık.
Esra
Yorum Gönder