14 Nisan 2010 Çarşamba

ELMALI KURABİYE


ben bu kurabiyeyi çok severimmmmm:P
arkadaşımdan aldığım bu tarifi sıksık yaparım ,nedense bloguma eklemediğimi yeni farkettim.
ben bu kurabiyeyide hazırlayıp, dondurucuya koyuyorum. canım isteyince veya ani bi misafir gelince borcam kaba dizip fırını ısıtmadan fırına koyuyorum ve 20 dk.pişirip fırından çıkınca üzerine pudra şekeri serpiyorum, işte hazırrrrr:) afiyet olsun:)))
malzemeler
  • 1 pk margarin (teremyağ)
  • 1 çay b. yoğurt
  • 2 yumurta
  • 1sb. pudra şekeri ( içine şeker katmayınca hamur tatsız oluyor)
  • 1 çb. sıvıyağ
  • un-kabartmatozu-vaniliya
  • iç harcı:4 elma kabukları soyulmuş ve rendelenmiş ,3 kaşık toz şeker,2 çay kaşığı tarçın
yapılışı
  1. önce iç malzemelerini karıştırıp 15-20 dk pişirin.
  2. hamur için ,margarini eritin(herzaman kısık ateşte yakmadan)
  3. un hariç diğer malz.katıp karıştırın.
  4. yavaş yavaş unuda ekleyip yoğurun kulakmemesi :) kıvamında olacak.
  5. hamuru istediğiniz gibi şekillendirip,içine elmalı karışımdan bir tatlı kaşığı koyup,kapatın.
  6. yağlı kağıt serdiğimiz ,fırın tepsisine dizin.
  7. 180c önceden 10dk. ısıttığımız fırında ,hafif pembeleşene kadar pişirin.
  8. pişince fırından çıkarıp ılıyınca pudra şekerini  serpin yada paketleyip dondurucuya koyabilirsiniz,dışına 2 kat poşet geçirirseniz dolap kokusu kurabiyeye sinmez.
afiyet olsun...

2 yorum:

sarımutfak-hande dedi ki...

vazgeçilmez lezzet ellerine sağlık canım
sevgiler

pelince dedi ki...

Kurabiyeler nefis,çayımın yanına iki tanecik alırım hiç affetmem...
ellerine sağlık..

sevgiler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...