bu aralar birazda elişi blogumla meşgulüm
ve kilolarda aldı başını gidiyo napıcam bilmiyorum,tatlılardan uzakta duramıyorum.
neyse bu tarif kendi denemelerimden ben oldukca başarılı buldum,hem yumuşak hemde yoğun çikolatalı gibi:)
dikdörgen borcam için malzemeler
- 4 yumurta
- 2 sb.toz şeker
- yarım sb. sıvı yağ
- 1+1/5 sb. süt
- 1+1/5 sb.un
- 1 sb.kakao
- 2 kabartma tozu
- 2 ş.vanilin
- 1 portakal kabuğunun rendesi
- piştikten sonra üzerine 2 sb. süt
- 1 sb. süt
- 1 sb.toz şeker
- 1 tatlı kaşığı(silme) un
- 1 tatlı kaşığı(silme)nişasta
- 1 tatlı kaşığı margarin
- 1 tatlı kaşığı sıvıyağ
- 2 yemek kaşığı kakao
- yumurta ve şekeri çırpın
- süt ve yağı ekleyip karıştırın.
- un,kabartma tozu,vanilin ve kakaoyu eleyerek karıştırın.
- rendelenmiş portakal kabuğunuda ekleyip ,yağladığımız fırın kabına dökün.
- önceden 15 dk ısıtıtğımız 180c fırında 30-35 dk pişirin.
- o pişerken çikolata sosu hazırlayalım. önce kuru malzemeleri karıştırın ve üzerine sütü ekleyip pişirin.
- keki kürdan batırıp test edin,piştiyse fırından çıkartın.
- üzerine 2 sb. sütü azar azar heryerine dökün.
- pişen çikolata sosuda üzerine sürüp soğumaya bırakın.
afiyet olsunnnnn.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder