19 Mart 2010 Cuma

PORTAKALLI BROWNİ

hımmmmmm :P nefis görüküyor, tarifi yayınlarken bile canım nasıl cekti:))
bu aralar birazda elişi blogumla meşgulüm
ve kilolarda aldı başını gidiyo napıcam bilmiyorum,tatlılardan uzakta duramıyorum.
neyse bu tarif kendi denemelerimden ben oldukca başarılı buldum,hem yumuşak hemde yoğun çikolatalı gibi:)
dikdörgen borcam için malzemeler
  • 4 yumurta
  • 2 sb.toz şeker
  • yarım sb. sıvı yağ
  • 1+1/5 sb. süt
  • 1+1/5 sb.un
  • 1 sb.kakao
  • 2 kabartma tozu
  • 2  ş.vanilin
  • 1 portakal kabuğunun rendesi
  • piştikten sonra üzerine 2 sb. süt
çikolata sosu
  • 1 sb. süt
  • 1 sb.toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı(silme) un
  • 1 tatlı kaşığı(silme)nişasta
  • 1 tatlı kaşığı margarin
  • 1 tatlı kaşığı sıvıyağ
  • 2 yemek kaşığı kakao
 yapılışı
  1. yumurta ve şekeri çırpın
  2. süt ve yağı ekleyip karıştırın.
  3. un,kabartma tozu,vanilin ve kakaoyu eleyerek karıştırın.
  4. rendelenmiş portakal kabuğunuda ekleyip ,yağladığımız fırın kabına dökün.
  5. önceden 15 dk ısıtıtğımız 180c fırında 30-35 dk pişirin.
  6. o pişerken çikolata sosu hazırlayalım. önce kuru malzemeleri karıştırın ve üzerine sütü ekleyip pişirin.
  7. keki kürdan batırıp test edin,piştiyse fırından çıkartın.
  8. üzerine 2 sb. sütü azar azar heryerine dökün.
  9. pişen çikolata sosuda üzerine sürüp soğumaya bırakın.
soğuyunca yanına bi türk kahvesiyle birlikte kendinizi ödüllendirin:)
afiyet olsunnnnn.





Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...