4 Mart 2010 Perşembe

FINDIKLI MAKARONLAR

sonunda bende makaron yaptımmmmmmm:)
kafamda okadar zorlaştırmışım ki ,ya yumurtadan tepeler olazsa,ya fırfır etekleri olmazsa diye :) yapımı aslında çok kolay tarifini bizim pastaneden almıştım. yaklaşık 2 yıl kadar önce:))
neden fındıklı makaron ? anlatayım. biz giresunluyuz fındık dururken bademle yapmak olmaz:) ama bademliyide denicem ,kolay ya:) bide lezzetinide beğendim artık evde kırılmış fındık olunca (bize köyden fındıklar kabuklu geliyo)sık sık yaparım ben tarini yazıcam ama yinede bizim pastanenin anlatışı daha deteylı oradan yararlanmanızıda isterim.
gelelim makaronların yapılışına, bu arada cup ölçü kabı şimdi heryerde var ve 1,5 tl.muhakkak almanızı tavsiye ederim.
malzemeler
  • 1 - 1/4 cup pudra şekeri
  • 113 gr. cekilmiş fındık
  • 2 yumurta akı 
  • 1 cimdik tuz 
  • 1/4 cup toz şeker
ara kremasını ben kendim yaptım .
  • 1 sb. süt
  • 1 tk.un
  • 1 tk. nişasta
  • 1 pk.vanilin ve 1 yumurta sarısı
yapılışı
öncelikle krema sıkma torbamızı hazırlayalım 1 cm yuvarlak uçla veya ucunu 1 cm keserek kulalanabiliriz.
2 fırın tepsimize yağlı kağıt serek hazırlayalım.
 pudra şekeri ve fındığı robotta 3 kere karıştırarak ,un olana kadar karıştıralım.
yumurta akını çırpacağımız kap ve mikser uçları muhakkak kuru olmalı( daha önce farklı bişey için yumurta akı çırpmıştım kabım ıslak olduğu için yumurta akı sertleşmedi)
yumurta akını çırpmaya başalayalım, yavaş yavaş toz şekeride ilave edelim.
ve kardan tepeler olana kadar(koyu kıvamlı krem şanti gibi) çırpalım.
yumurta akına fındıklı karışımın yarısını katalım ve alttan üste doğru yumurta akı sönmeden karıştıralım,
kalan yarısınıda ekleyip sadece birbirine karışana kadar karıştıralım.
 
hazırladığımız karışımı sıkma torbamıza doldurup 2 cm aralıkla 1tl büyüklüğünde sıkalım.
ve tepsiyi biraz şiddetle tezgaha vurun tepecıkları düzelsin(benimkiler düzelmedi bende bıcağı ıslayıp düzelttim)
ve 1 saat bekletin .üzeri ince bi kabuk bağlaması gerekiyor.
bu arada kremayı hazırlayabilirsiniz,yumurta sarısı ve vanilin haric mlzm. karıştırıp pişirin.kaynamaya başlayınca 2-3 dk.daha pişirin.altını kapatıp yumurta sarısını ve vanilini ilave edin,karıştırıp soğumaya bırakın.
1 saatin sonunda fırını 150c 15 dk ısıtın.(tarifte 175c diyordu ilk tepsim yandı, yani sıcak geldi)
ısınan fırında 10 dk. orta rafta tek tek pişirin.
  
pişince resimdeki gibi fırfır etekleri oluşacak (etekler oluşunca okadar mutlu oldumki sanki piyango bana vurdu:)))
ılıyınca kibarca yağlı kağıttan ayırın ve soğumaya bırakın.soğuyunca arasına krema sürüp 2 makaronu birleştirin.
bir gece buz dolabında dinlendirin ve hazırrrrr.
enfes bişey afiyet olsunnn....

2 yorum:

Unknown dedi ki...

Bayıldım ne kadar güzeller. Bu ara bende de var makaron yapma isteği. Her gün karar verip vazgeçiyorum. Çok şirinler, ellerinize sağlık.

NiLaY dedi ki...

super gorunuyorlar, fotograflarla desteklemen harika olmus..cesaret geldi bana da yapabilir miyim acaba :)) sevgiler..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...