4 Şubat 2009 Çarşamba

REVANİ

merhaba:)
uzun zamandan beri revani tarifleri deniyordum,ama istediğim sonucu yakalayamamıştım.en son olarak malzemeleri kafama göre ayarlayıp denedim, sonuç: olumlu bu tarifi 2-3 kere denedim ve istediğim lezzeti yakaladım .ben revaniyi çok kuru ve dağılan cinsten sevmiyorum .benim tatlım bol şerbetli olmalı sizlerede denemenizi tavsiye ederim.
vereceğim ölçü normal fırın tepsisine tam ,yani kalabalık misafiriniz gelecekse ve tatlıyı çok seviyorsanız tam size göre:)

MALZEMELER
  • 500 gr. irmik
  • 2 sb. yoğurt (su bardağı ölçüm çok dar olmayan su bardağıdır)
  • 1 sb. toz şeker
  • 1 + 1/2 sb. sıvı yağ
  • 4 yumurta
  • un (koyu kıvamlı olacak kadar.ölçmeyi unutmuşum)
  • 2 pk.vanilin,2 pk. kabartma tozu,1 tatlı kaşığı karbonat

ŞERBETİ
  • 8 sb. toz şeker,7 sb.su , yarım limon suyu
  • kaynamaya başlayınca kısık ateşte 30 dk. kaynatmanız yeterli

YAPILIŞI
  1. şeker ve yumurtayı iyice köpük ,köpük olana kadar çırpın.
  2. yoğurt ve sıvı yağı ilave edip iyice birbirine karışana kadar çırpın.
  3. irmiğide ilave edin yine karıştırın.
  4. önce biraz unla kabartma tozu, vanilin ve karbonatı eleyerek karıştırın.
  5. azar azar un ilave ederek (koyu akışkan) olana kadar çırpın.
  6. yağlanmış tepsinin her yerine hamuru eşit şekilde boşaltın, üzerini düzleyin.
  7. 180 c ısıtılmış fırında iyice kızarana kadar,pişirin.
  8. fırından cıkarın. ılıyınca dilimleyin ve ılık olan şerbetle birleştirin.
  9. şerbet ilk olarak fazla gelir , şerbetini çektikçe ilave edin.
afiyet olsun, herkese sevgiler:)

7 yorum:

sarımutfak-hande dedi ki...

bizdede vardı yeni bitti nefis olmuş ellerine sağlık cnm

TAZE NANE dedi ki...

Şerbetli şimdi ne güzel olur.
Ellerinize sağlık.
Sevgiler.

Adsız dedi ki...

pek severim revaniyi...harika görünüyor canım.ellerine saglık.sevgiler.

neslihan erzincan özgür dedi ki...

Ellerine sağlık canım.harika görünüyor revanin.afiyet olsun.sevgilerimle...

Bir Dilim Düş dedi ki...

Afiyetler olsun canım. Ellerine sağlık.

Sevgiler,
Evren

mutfaktelaşı dedi ki...

kolay ve süper bir tatlı ellerine sağlık.

Etkinliğime buyurun
Gönderen :AYŞE
36. PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİNİN EV SAHİBİYİM
SEVGİLİ ARKADAŞLARIM;
http://porselendemlik.blogcu.com
http://birdemliksohbet.com
http://gelibolu17.blogspot.com/
http://selmahlc.blogcu.com/
tarafından hazırlanmış olan porselen demlik çay saati için
09 SUBAT 2009 - 23 SUBAT2009 TARİHLERİ ARASINDA
http://mutfaktelasi.blogspot.com/ YANİ BEN YAPACAĞIM.
SİZ SEVGİLİ ARKADAŞLARIMI VE KATILMAK İSTEYEN HERKESİ ETKİNLİĞİMİZE DAVET EDİYORUM!!!
HEP BİRLİKTE ÇOK GÜZEL TARİFLERİ KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ.
TARİFLERİNİZİ HAZIRLAYARAK.
VE TARİFİNİZE"PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ 36.HAFTA " BAŞLIĞINI YAZARAK SAYFANIZDA YAYINLAMANIZI VE BANA YORUM BIRAKMANIZI RİCA EDİYORUM.C BOXA BIRAKILAN NOTLAR GÖZDEN KAÇABİLİR LÜTFEN YORUM YAZIN.SENİ VE BU YORUMU OKUYAN HERKESİ DAVET EDİYORUM ZİYARET EDİPTE BİZZAT DAVET EDEMEDİĞİM DOSTLARIM LÜTFEN BU YAZIYI NERDE OKURSANIZ SİZDE KATILIN EMİNİMBU ETKİNLİK SAYESİNDE BİR ÇOK ARKADAŞIMIZ OLUYOR MUTLAKA KATILIMIZI BEKLİYORUM.. ŞİMDİDEN KATILIMCI ARKADAŞLARIMA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM.

Adsız dedi ki...

en sevdiğim tatlıdır bir dilim aldım ellerine sağlık mıhteşem görünüyor

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...