8 Eylül 2008 Pazartesi

PROFİTEROL

herkese iyi haftalar :)
blog dünyası profiterol yaparda ben dururmuyum,tarifini yıllar önce bi gazeteden almıştım .

hamuru
  • 1sb. un
  • 100gr. margarin
  • 1 sb. su
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tutam tuz
  • 3-4 ad. yumurta
içine

ben kendi yaptığım pastacı kreması kullanıyorum

  • 3 sb. süt
  • 2 çorba kaşığı un
  • 2 çorba kaşığı mısır nışastası
  • 1,5 sb toz şeker
  • 1 yumurta
  • 1 pk vanilin
  • krema piştikten sonra 50 gr margarin

üzerine

  • çikolata sos

yapılışı
hamurdan başlıyoruz
  1. su ve yağı ocağa koyun, şeker ve tuzuda katıp kaynatın
  2. kaynamaya başlayınca unu ilave edip 10 dk. pişirin
  3. hamur ılıyınca yumurtaları teker teker ilave ederek çırpın
  4. hamuru yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine ,ister sıkma torbasıyla ,isterseniz tatlı kaşığıyla ceviz büyüklüğünde parçalar koyun
  5. 180 c pembeleşene kadar en az 25-30 dk pişirin
  6. soğuyunca arasına hazırladığımız kremayı koyalım.
  7. üzerine çikolata sosla servis yapalım...
afiyet olsun...

6 yorum:

Adsız dedi ki...

of offf inanılmaz lezzetli görülüyor benimde hep denediğim şaşamayan tarifim vardır

ellerine sağlık
sevgilerr

neslihan erzincan özgür dedi ki...

Canımcığım harika görünüyor,ellerine sağlık.valla olsa da yesem şimdi,kaşıkla yerim ben bunu direk tepeden:-)))sevgilerimle...

Kitchen Sweet Kitchen dedi ki...

Çok hoş bir görüntü:)Elinize sağlık.

SMİLENA dedi ki...

profiterole bayılırım.harika görünüyör.elinize sağlık

Adsız dedi ki...

SEVGILI KURABIYEM SANA GIRESUN PASTASININ TARIFINI GONDERIYORUM
SEVGILER
giresun pastası:

2 kilo un- aldıgı kadar ekleyın
30 gr amonyak- 1 çay kaşığı yeterlı
1 litre sıvıyağ- 1/2 su bardağı yeterlı
2 kilo şeker- 1,5 su bardağı yeterlı
3 litre su- 350 ml su
50 gr kakao- 10 gr kakao
2 yumurta- uzerıne sarısı suruluyor - 1 yumurta yeterlı..

Yapılışı:

amonyak, sıvıyağ, şeker ve su bir kaba konur. şeker eriyenekadar çırpılır.
un ılavesı ıle macun kıvamına gelene kadar yogrulur. hamurun yarısına kakao eklenır yogurulur.
ıkı ayrı hamur tezgahta acılır. sade olan hamur ıcersıne kakaolu hamur konur rulo sarılır. kare seklınde kesılır. tepsıye dızılır uzerıne yumurta sarısı surulur. önceden ısınmıs 190 drecede pışırılır.

not: bence rulo sarmaktan kasıt tam yuvarlak degıl hamuru üçe katlamak gibi olmalı... oazamn kare seklını alır. yumurta sarısını surdukten sonra uzerıne catalla sekıl verın

Adsız dedi ki...

sevgılı kurabıyem
tarıf sevgılı banu goksının tarıfıdır. emege saygısızlık yapmak ıstemem
yorumları okurken tarıfı ıstemıssınız sıtenın sahıbınden. gelmeme ıhtımalıne karsı gonderıyorum
sevgıyle

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...