tarifi yemek günlüğümden aldım ,şahane oldu tavsiye ederim yain:)
bu arada başım accayip ağrıyor ,migrenim varda allah yardımcımız olsun.
hepinize sevgilerimle arkadaşlarım...
(biz 2 kilo balıktan yaptık tarifi 2 kat hazırladım orjinal tarifi yazıyorum.)
MALZEMELER
- 1 kilo temizlenmiş uskumru
- 2 ad soğan
- 1 limon
- yarım çay kaşığı karabiber
- yarım tatlı kaşığı salça
- 3 diş sarımsak
- 1 çorba kaşığı tereyağ
- varsa 3-4 tane defne yaprağı (bende yoktu)
YAPILIŞI
- balıkları yıkayıp, süzdükten sonra içlerini tuzlayın.
- tepsiye dizin.balıkların üzerine 3-4 cizik atın
- soğanları ince halkalar şeklinde doğrayıp,balıkların üzerine dizin.
- limonu boyuna ortadan kesin ve ince dilimler halınde balıkların üzerine dizin.
- sarısakları kesip onlarıda balıkların üzerine atın ,karabiber serpin ve defne yapraklarınıda koyun.
- tereyağı ufak parçalar halınde balık ların üzerine koyun.
- salcayı 1 sb suda eritip ,balıkların üzerine dökün.
- tepsiyi aliminyum folyo ile sıkıca kapatın.
- önceden ısıtılmış 200c fırında ,önce 45 dk folyo ile pişirin
afiyet olsun...
7 yorum:
Hacerciğim ellerine sağlık canım.çok severim balığı.seninki de harika görünüyor valla.mis gibi ne güzel yenir:-)))
canım geçmiş olsun bu arada.bende de var ya aynı illetten,dün komaydım ben de,bilmiyorum artık,Allah sabır versin.sevgilerimle...
oldukça iştah açıcı görünüyor.ellerine sağlık.
canım off nefıs gorunuyor canım cektı valla ellerıne saglık hayırlı ramazanlar..
tabii tr de taze balik bol yeyin bakalim:)
ellerine saglik
selamlar
www.aynurdantarifler.blogspot.com
Canım merhaba,
Yine o harika kurabiyelerinin tarifini almaya gelmiştim, bir merhaba diyeyim dedim. Balıklar da çok iştah açıcı duruyor ellerine sağlık, sevgiler.
ALLAHIN REHMETİ VE BEREKETİ ÜZERİNİZE OLSUN KANDİLİNİZ MÜBAREK OLSUN
Hayirli Cumalar
Selamlar
www.aynurdantarifler.blogspot.com
hacer cım nerelerdesın?? hadı artık balıklar koktu cnm benım yenı tarıflerını ve senı beklıyorum:))
Yorum Gönder