8 Eylül 2008 Pazartesi

FIRINDA USKUMRU

merhaba hazır balık sezonu açılmışken balık yemeden olmaz dedim.
tarifi yemek günlüğümden aldım ,şahane oldu tavsiye ederim yain:)

bu arada başım accayip ağrıyor ,migrenim varda allah yardımcımız olsun.
hepinize sevgilerimle arkadaşlarım...
(biz 2 kilo balıktan yaptık tarifi 2 kat hazırladım orjinal tarifi yazıyorum.)
MALZEMELER
  • 1 kilo temizlenmiş uskumru
  • 2 ad soğan
  • 1 limon
  • yarım çay kaşığı karabiber
  • yarım tatlı kaşığı salça
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çorba kaşığı tereyağ
  • varsa 3-4 tane defne yaprağı (bende yoktu)

YAPILIŞI
  1. balıkları yıkayıp, süzdükten sonra içlerini tuzlayın.
  2. tepsiye dizin.balıkların üzerine 3-4 cizik atın
  3. soğanları ince halkalar şeklinde doğrayıp,balıkların üzerine dizin.
  4. limonu boyuna ortadan kesin ve ince dilimler halınde balıkların üzerine dizin.
  5. sarısakları kesip onlarıda balıkların üzerine atın ,karabiber serpin ve defne yapraklarınıda koyun.
  6. tereyağı ufak parçalar halınde balık ların üzerine koyun.
  7. salcayı 1 sb suda eritip ,balıkların üzerine dökün.
  8. tepsiyi aliminyum folyo ile sıkıca kapatın.
  9. önceden ısıtılmış 200c fırında ,önce 45 dk folyo ile pişirin
sonrada folyoyu üzerinden alarak 15 dk daha kızartın.
afiyet olsun...

7 yorum:

neslihan erzincan özgür dedi ki...

Hacerciğim ellerine sağlık canım.çok severim balığı.seninki de harika görünüyor valla.mis gibi ne güzel yenir:-)))

canım geçmiş olsun bu arada.bende de var ya aynı illetten,dün komaydım ben de,bilmiyorum artık,Allah sabır versin.sevgilerimle...

~Semra Mutfakta~ dedi ki...

oldukça iştah açıcı görünüyor.ellerine sağlık.

banu kırmızıgül dedi ki...

canım off nefıs gorunuyor canım cektı valla ellerıne saglık hayırlı ramazanlar..

Aynur dedi ki...

tabii tr de taze balik bol yeyin bakalim:)

ellerine saglik

selamlar

www.aynurdantarifler.blogspot.com

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

Canım merhaba,
Yine o harika kurabiyelerinin tarifini almaya gelmiştim, bir merhaba diyeyim dedim. Balıklar da çok iştah açıcı duruyor ellerine sağlık, sevgiler.

Aynur dedi ki...

ALLAHIN REHMETİ VE BEREKETİ ÜZERİNİZE OLSUN KANDİLİNİZ MÜBAREK OLSUN

Hayirli Cumalar

Selamlar

www.aynurdantarifler.blogspot.com

fidaneli dedi ki...

hacer cım nerelerdesın?? hadı artık balıklar koktu cnm benım yenı tarıflerını ve senı beklıyorum:))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...