ben sert olan tartları pek sevmiyorum o yüzden bi araştırma yaptım. tarfi önceden not aldığım için nerden aldığımı bulamadım. Bu yumşak kekli tart tarifini çok sevdim işte tarifim.
MALZEMELER
tart tabanı için
- 2 yumurta (oda ısısında)
- 6 çorba kaşığı un
- 5 çorba kaşığı toz şeker
- 6 çorba kaşığı ılık su
- 1 çay kaşığı kabartma tozu, 1 pk. şekerli vanilin
- krema olarak istediğiniz pastacı kremasını kullanabilirsiniz,ben tiramisuda kullandığım kremayı yaptım.
- 3ad.şeftali ,1 salkım siyah üzüm ve tart jölesi
- malzemeleri hazırlayalım,tart kalıbımızı yağlayıp unlayalım ve fırını 160c ısıtalım.
- yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpalım,ılık suyuda ilave edip yine cırpalım.
- un, kabartma tozu ve vanilini eleyerek yumurtalı karışıma yedirelim.
- tart kalıbının her tarafına eşit olacak şekilde dökelim,
- ısıtılmış fırında yaklaşık 20-25 dk. pişirelim.( kek pişerken kremasını hazırlayalım)
- kurdanla kontrot edip fırından cıkaralım,3 dk sonra kalıptan ters cevirerek soğumaya bırakalım.
- soğuduktan sonra (ılık olsada olur)hazırladığımız kremayı üzerine dökelim
- onun üzerine dilimlediğimiz şeftalileri dizelim.
- en üstede tart jölesini hazırlayalım(jölenin suyunu 1 çay bardağı fazla koydum ,çok koyu hoş olmuyor)
- tamamen soğuduktan sonra hazır , afiyet olsun...
2 yorum:
Hımmm..çok leziz görünüyor.ben de çok sert tartları sevmem bu tarif çok iyi görünüyor.eline sağlık.sevgiler
cokkk nefisss olmus canim muhtesem gorunuyor
ellerine sagli tarifi aldim deneyeceklerimin arasinda en basa koydum.
kekin icine su konmas bana ilginc geldi.
ellerine emeklerine saglik canim
kucak dolusu selam ve sevgiler.
Yorum Gönder