25 Temmuz 2008 Cuma

MOR GÜLLÜ PASTA

merhaba arkadaşlar:)
bu aralar havalar biraz serin ya canlanmaya başladım:))
pastamın tarifi her zaman kullandığım tarif ama yinede sizleri uğraştırmayayım.

MALZEMELER

26 cm kalıba pasta keki için
  • 5 orta boy yumurta (her zaman oda ısısında)
  • 4 fincan toz şeker
  • 4 fincan un
  • 1 fincan nişasta
  • 1 fincan süt
  • 1 pk.kabartma tozu
  • 2 pk. şekerli vanilin
(fincan ölçüsü =türk kahvesi fincanıdır)
pasta kekini 1gün önceden hazırlarsak daha iyi sonuç alırız.
kekin yapılışı
  1. kelepceli kalıbımızın yanlarını yağlayıp unlayalım,altınayağlı kağıt kesip yerleştirelim.
  2. dış kısmına aliminyum folyo saralım ki taşmalar olmasın.
  3. fırını 160c ayarlayalım.
  4. bi kapta önce un,nişasta,kabartma tozu ve vanilini eleyerek karıştıralım.
  5. başka bi kapta yumurta ve şekeri iyice kabarıp homojen olana kadar çırpalım.
  6. tekrar eleyerek yumurtalı karışıma tahta kaşıkla çok karıştırmadan sadece birbirine kaışana kadar karıştıralım.
  7. sütü ileve edip 1-2 kere karıştıralım.
  8. kalıbımıza döküp fırına koyalım.
  9. ortalama 35,40 dk pişirelim.
  10. kürdanla kontrol edip fırından çıkaralım.

iç kreması
  • 3 sb. süt (750 ml)
  • 1 sb. toz şeker
  • 2 tepeleme çorba kaşığı nişasta
  • 2 tepeleme çorba kaşığı un
  • 1 yumurta
  • 100 gr. terem yağ
  • 2 pk. şekerli vanilin
  • yarım çay bardağı beyaz çikolata (olmasada olur)
kremanın yapılışı
  1. un,nişasta ve şekeri karıştıralım.
  2. üzerine sütü ilave edelim pürüzsüz oluncaya kadar karıştıralım.
  3. yumurtayıda ilave edip ocağa koyalım.
  4. koyulaşana kadar pişirelim.
  5. ocağı kapattıktan sonra sırasıyla margarini,şekerli vanilinni,çikolatayıda katıp eriyene kadar karıştıralım.
  6. ağzını kapatıp soğumaya bırakalım.
(kakaolu yapmak istersek unu 1 kaşık koyup ,2 kaşık kakao ilave edebiliriz)

dış kreması
  • 1 sb.süt
  • 1 sb.krem şanti
  • 1pk. krema sertleştirici
  • yapılışı : sut ve toz şantiyi mıkserle çıpalım ,istediğimiz koyuluğa gelince krema sertleştiriciyide katıp 1-2 dk. daha cırpalım buz dolabına kaldıralım.

YAPILIŞI
  1. kekimiz katlandıralım, kek nemli olduğu için ıslatmaya gerek kalmıyor,
  2. arasına kremasını sürelim (hertarafı eşit istiyorsak krema sıkma torbasıyla sıkalım)
  3. istediğimiz içleri koyalım.
  4. diğer katınıda üstüne koyalım.
  5. aynı işlemi tekrarlayalım.
  6. kalan ara kremasıyla yanlarını ve üstünü ince bişekilde sıvayalım.
  7. en üste kremşantiden sürelim ,biraz zor oluyor ama naapalım:P
  8. ve kalan kremşantiyi renklendirip istediğimiz gibi süsleyelim.
afiyet olsun...

10 yorum:

neslihan erzincan özgür dedi ki...

bu çok güzel olmuşşşşş...benim en sevdiğim renklerde ve de...tafiri bekleyeceğim.ellerine sağlık

Serpil dedi ki...

nefis görünüyor ellerine sağlık...

neslihan erzincan özgür dedi ki...

tesadüfe bak kardeş:-)nerdensin,belki tanışıyoduruz,hatta akraba bile olabiliriz,Giresunda genelde öyle oluyo ya tanışınca biyeren bağlantı çıkıyor:-)

www.illedeyemek.com dedi ki...

çok şık bir görüntüsü var,eline sağlık canım...

akasyakokusu dedi ki...

vaavvvv:))) harika morlar güller..
ben tarifi bekleyemem bir dilim lütfeennn...

pelince dedi ki...

Hacer bu güzel güllerin hem rengi tam benlik hemde şekli,Bayıldım...

Emeğine sağlık..

Adsız dedi ki...

Gül bahçesine girenler gül olmasa da gül kokarlar, doğanın en güzel gülünün kokusu üzerinizde olsun bu gece. Kandiliniz mübarek olsun.

Bir Dilim Düş dedi ki...

Çok güzel olmuş özellikle de güller süper.

Ellerine sağlık,sevgiler
Evren

RENKLİ KURABİYELER- ZÜLBİYE dedi ki...

pastanız çok güzel olmuş. Kaç numara duy ile yapıyorsunuz bu gülleri. Yapılışı çok zor mu acaba.
Ellerinize sağlık.
Sevgilerimle,

RENKLİ KURABİYELER- ZÜLBİYE dedi ki...

yine ben bana bahsettiğiniz dökümleri gönderebilir misin gül yapmayı çok merak ettim. Birde duy numaranı yazarmısınız ona göre duy alacağım. Krema olarak sadece kream şantimi kullanıyorsunuz. Erimiyormu. Yardımın için teşekkürler,

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...