14 Eylül 2013 Cumartesi

VİŞNELİ CUP KEK

muhteşem dev cup kekler ,çocukların beslenme kaplarında yerini alabilir....
bizim evde sık sık pişen cup kek kerem ve erdem'in damak tadına göre değişik versiyonlarda deneniyor.fotoğrafları telefonumla çektiğim için bazen güzel fotograf'lıyamıyorum .bende yayınlamıyorum:)
ama farklı tarif denemelerim hızla devam ediyor.çalışkanım yani :)) normalde keklerde yoğurt kullanmam ama cup keklerde süt sertleştiriyor,haliyle çocukların pek tarzı değil.birazda yağı fazla tutuyorum.bilginize...
16 ADET DEV CUP KEK
MALZEMELER
  • 3 yumurta
  • 2,5 sb. toz şeker
  • 1 sb. sıvı yağ
  • 1,5 sb. süt
  • 1/2 sb. yoğurt
  • un (kek kıvamı olanadek azar azar katın :) keklerde un kıvamı ölçüyle ayarlanmıyor çok denedim)
  • kabartma tozu vanilin.
  • vişne receli
 YAPILIŞI
  1. fırını 180c ayarlayın ısınsın.
  2. şeker ve yumurta krema gibi olana dek çırpılır
  3. süt,yoğurt,yağ eklenip yine çırpılır
  4. 1 bardak elenmiş un,kabartma tozu ve vanilin ilave edilir ,şöyle bir karıştırılır.
  5. sonra unu azar azar ilave ederek kıvamını ayarlayın.
  6. hamuru kalıplara eşit şekilde paylaştırın.
  7. ortalarına 1 yk. vişne receli koyalım.(kek kabardıkça dibe çöküyor)
  8. fırının FAN'INI kapatıp,fırının orta rafında kızarana kadar pişirelim.
NOT:cup kek yaparken fırının fanını muhakkak kapatın.yoksa cup kekler yamuk yamuk kabarıyor.
afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...