yeni tarifler ve denemelerimle yeniden blogumdayım.
malzemeler
1 sb.yoğurt
1 yumurta
su,tuz ve un
içine: istediğiniz harcı katabilirsiniz.
YAPILIŞI
(uzun bi ara verdiğim için mlzm.ölçmeyi unutmuşum)
un ve suyu istediğiniz hamur miktarına göre ayarlayarak .(kulak memesi kıvamında) yoğurun.
hamuru 1 saat dinlendirin.
ceviz büyüklüğünde bezeler yapıp hazırlayın.
bol unla açın.
(fincan altlığı ) büyüklüğünde açın.kıtır kıtır istiyorsanız ince ,yumuşak istiyorsanız kalın açın.
bence kalın daha güzel oluyor.
içine istediğiniz malzemeyi katıp ,yarım ay şeklinde kapatın.istediğiniz kadarını kızgın yağda kızartın .
artana üzülmeyin, aralarına buzdolabı poşeti koyarak,dondurucuya kaldırın .
canınız istediğinde çıkartıp,buzunu çözdürmeden kızartın.
1 yorum:
çok iştah açıcı görünüyor eminim tadıda çok güzedir elinize sağlık ben yoğurtla denememiştim ilk fırsatta böylede yapacağım sevgiler.:)
Yorum Gönder