11 Mart 2013 Pazartesi

ÇİĞ BÖREK


 MERHABAAAAAAAAAA
yeni tarifler ve denemelerimle yeniden blogumdayım.
malzemeler
1 sb.yoğurt
1 yumurta
su,tuz ve un
içine: istediğiniz harcı katabilirsiniz.
YAPILIŞI
(uzun bi ara verdiğim için mlzm.ölçmeyi unutmuşum)
un ve suyu istediğiniz hamur miktarına göre ayarlayarak .(kulak memesi kıvamında)  yoğurun.
hamuru 1 saat dinlendirin.
ceviz büyüklüğünde bezeler yapıp hazırlayın.
bol unla açın.


(fincan altlığı ) büyüklüğünde açın.kıtır kıtır istiyorsanız  ince ,yumuşak istiyorsanız kalın açın.
bence kalın daha güzel oluyor.
 içine istediğiniz malzemeyi katıp ,yarım ay şeklinde kapatın.
 istediğiniz kadarını kızgın yağda kızartın .
artana üzülmeyin, aralarına buzdolabı poşeti koyarak,dondurucuya kaldırın .
canınız istediğinde çıkartıp,buzunu çözdürmeden kızartın.


 afiyet olsun:)



1 yorum:

Sema'dan Lezzetler dedi ki...

çok iştah açıcı görünüyor eminim tadıda çok güzedir elinize sağlık ben yoğurtla denememiştim ilk fırsatta böylede yapacağım sevgiler.:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...