bu tarz bi elmalı pay'ı uzun zamandır denemek istiyordum.benzer tarifleri inceledikten sonra en son bu tarife karar verdim. pratik ve leziz.tarifi derya baykal'ın programından aldım.
MALZEMELER
hamur için:
- 2 sb. un
- 100 gr. soğuk tereyağ
- 7 sb. soğuk su
- 1 tutam tuz.
iç malzemesi:
- 7 tane elma
- 1 yk.toz şeker
- 1yk. nişasta
- 1 tk. tarçın
- isterseniz fındık veya ceviz
- üzerine: pudra şekeri
- tereyağı küçük ,küçük doğrayalım.
- üzerine tuz ve unu ilave edip,iyice yoğuralım(iri kum gibi olana dek)
- soğuk suyuda ekleyip,yoğuralım.
- hamuru iki eşit parçaya bölelim.
- birisini merdaneyle açalım.açmakta zorlanıyorsak üzerine yağlı kağıt koyup açalım.çok pratik oluyor. bu tartımızın alt katını oluşturacak.
- tart kalıbına veya küçük borcam kabımıza yerleştirelim.birkaç yerini çatalla delelim.
- diğer hamuruda bundan biraz büyük olcak şekilde açalım.kenara kaldıralım.
- elmaları soyup dilimleyelim.
- üzerine diğer malzemeleride ilave edip ,hamurun ortasına dökelim.
- diğer hamuruda üzerine kapatıp yanlarını iyice birleştirelim.
- 150c soğuk fırına koyalım.içi pişene kadar pişirelim.
- soğuyunca üzerine pudra şekeri serpip servis yapalım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder