26 Ocak 2012 Perşembe

ELMALI PAY

MERHABA
bu tarz bi elmalı pay'ı uzun zamandır denemek istiyordum.benzer tarifleri inceledikten sonra en son bu tarife karar verdim. pratik ve leziz.tarifi derya baykal'ın programından aldım.
MALZEMELER
hamur için:
  • 2 sb. un
  • 100 gr. soğuk tereyağ
  • 7 sb. soğuk su
  • 1 tutam tuz.

iç malzemesi:
  • 7 tane elma
  • 1 yk.toz şeker
  • 1yk. nişasta
  • 1 tk. tarçın
  • isterseniz fındık veya ceviz
  • üzerine: pudra şekeri
YAPILIŞI
  1. tereyağı küçük ,küçük doğrayalım.
  2. üzerine tuz ve unu ilave edip,iyice yoğuralım(iri kum gibi olana dek)
  3. soğuk suyuda ekleyip,yoğuralım.
  4. hamuru iki eşit parçaya bölelim.
  5. birisini merdaneyle açalım.açmakta zorlanıyorsak üzerine yağlı kağıt koyup açalım.çok pratik oluyor. bu tartımızın alt katını oluşturacak.
  6. tart kalıbına veya küçük borcam kabımıza yerleştirelim.birkaç yerini çatalla delelim.
  7. diğer hamuruda bundan biraz büyük olcak şekilde açalım.kenara kaldıralım.
  8. elmaları soyup dilimleyelim.
  9. üzerine diğer malzemeleride ilave edip ,hamurun ortasına dökelim.
  10. diğer hamuruda üzerine kapatıp yanlarını iyice birleştirelim.
  11. 150c soğuk fırına koyalım.içi pişene kadar pişirelim.
  12. soğuyunca üzerine pudra şekeri serpip servis yapalım.
afiyet olsunnnnnn.:)

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...