21 Şubat 2010 Pazar

MOR ÇİÇEKLİ PASTA

MERHABA:)
yeniden pasta aşkımla buluşmaya başladım:)
pasta yapmayı çok seviyorum, özellikle kremalı olanları.
bu (bana göre) şahane pasta kardeşimin öğretmeni için yapıldı. meraklısı olanlar için yapılışını yazıyorum. aslında yapılışınıda fotoğraflamak isterdim ama biraz acele yaptığım için olmadı,bide kremanın altından kekin görünmesini sevmiyorum ama zamanla onuda öğrenicem .herkese kocaman sevgiler:))
malzemeler
kek için
  • 6 yumurta
  • 6 türk kahvesi fincanı toz şeker
  • "                  "              un
  • 1                 "              mısır nişastası
  • 3 pk vanilin
  • 2 pk kabartma tozu
iç kreması için
  • 1 lt süt
  • 2 yemek kaşığı (tepeleme) un
  • "                            "         mısır nişastası
  • 2 sb. toz şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 pk. vanilin
dış kreması
  • 3 pk. kremşanti
  • 2 pk. krema sertleştirici
  • 3 sb. süt
  • gıda boyası
  • içine istenilen malzeme , ben muz ve ahududu koydum.
YAPILIŞI
  1. önce kekimizi hazırlayalım.
  2. fırını 180c ayarlayalım .ısınmaya başlasın.
  3. sonra dikdörtgen borcam kabımızı yağlayalım,alta yağlı kağıt serelim ve kalan yerleri unlayalım.
  4. yumurta ve şekeri 10-15 dk çırpalım.
  5. içine eleyerek un ,nişasta, k.tozu ve vanilinide ekleyip yavaşca ,sadece birbirine karışanadek karıştıralım.
  6. hazırladığımız kalıba döküp her tarafına eşitce yayalım.
  7. ısınan fırında yaklaşık 25 dk.pişirin. kürdanla kontrol edip fırından cıkarın.
  8. fırın telinin üzerine ters çevirerek soğumaya bırakın(bu işlem kabaran kek sönmesin diye)altından yağlı kağıdı çıkartmayı unutmayın.( 1 gün önceden hazırlarsanız daha iyiolur, yoksa kek kırılıyo)
gelelim iç kremamıza
  1. şeker,un,nişastayı bi karıştıralım.karıştırarak sütüde ekleyelim.
  2. kaynamaya başlayınca 3-5 dk. kaynatalım.altını kapatınca yumurta sarısını ve vanilini ekleyip karıştıralım.
  3. soğuyunca blendırla çırpalım ve hazır.
dış krema için krem şantiyi hazırlayalım .dışını kaplayacak kadar ayırıp, kalanını renklendirelim.
dalları için 24 no uç,yapraklar için 68 no uç,kenar süsü içinde 22 no uç kullanarak süsleyelim.
(krema süsleme teknikleri için internetten yararlanabilirsiniz . ben bu şekilde öğrendim)
çiçelerinide şeker hamurundan hazırladım.üzerine parıltı sürdün ve ortasınada arjantin şekeri yerleştirdim.
afiyet olsunnnnn.

6 yorum:

hilalinmutfagi dedi ki...

Ay cok guzel bir pasta olmus bayildim.Renk olarak tam benlik olmus.Ellerine saglik canim.Yiyenlere afiyet olsun...

tuğba dedi ki...

:) ablacık saolasın herkesler çok çok beğendi görünüşü kadar tadıda şahaneydi ellerine sağlık.......:) senin elinden çıkan herşey ayrı bir lezzetli zaten

Baharcicegi dedi ki...

pastanin renk uyumu ve görüntüsü harika ellerinize saglik

nilly'nin dünyası dedi ki...

Ellerinize sağlık çok güzel olmuş eminim lezzetide mükemmeldir.
Nilly

nilly'nin dünyası dedi ki...

uyumlu renkler lezzetle birleşince ortaya muhteşem pasta çıkmış..(tadını bilmesemde tahmin edebiliyorum..) ellerinize sağlık.
Nilly

Saglıklımutfak dedi ki...

mora harika durmuş eline sağlık. sevgiler

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...