portakalı çok severim ,kışında portakallı pasta yapmasam olmazdı bunu hem rulo olarak, hemde pandispanyayı üçe bölerekde yaptım nefis oldu ,yapımı çok kolay benim sürekli kullandığım ölçülerde hafif değişiklikler yapıyorum ,bana göre oluyor şimdiden afiyet olsun:)
pandispanya
- 3 yumurta
- 2 fincan toz şeker
- 3 fincan un
- 1 fincan ılık su
- 1 pk kabarma tozu ,2 pk vanilin
- yumurta ve şekeri iyice köpürüp kabarana kadar çırpalım.
- üzerine eleyerek un ,kabarma tozu ve vanilini ekleyelim.suyuda ekleyip yavaşca tahta kaşıkla karıştıralım.
- yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dökelim ve 180c ısıtılmış fırında iyice kızarana kadar pişirelim.
kreması
- 1sb. tozşeker
- 2 kaşık nişasta
- 2 kaşık un
- 1 yumurta
- 2 sb. süt
- 1sb portakal suyu (tahminen 2 portakalın suyu)
- 2 portakalın kabuğu( rendelenmiş hali)
- 1 yumurta
- 2 pk vanilin
yapılışı
- kuru malzemeleri karıştırın
- yavaş yavaş sütü ve portakal suyunu ilave edin.
- yumurta ve portakal kabuğunuda ilave edip koyulaşana kadar karıştırarak pişirin.
- vanilinide ilave edip ,ılımaya bırakın.
- ılıyınca ılık olan mikserle biraz çırpın.
- kremanın yarısını ılık olan kekin üzerine yayın.
- ve kenardan başlayarak sıkıca rulo yapın.
- kalan kremaylada üzerini kaplayın,buzdolabında 1-2 saat bekletip servis yapabilirsiniz
5 yorum:
Pasta gerçekten çok leziz görünüyor. Portakal aroması da bambaşka bir lezzet katmıştır. Ellerine sağlık:).
Sevgilerimle...
aslı
ellerine sağlık canım.nefis görünüyor.sevgilerimle...
canım harika olmuş, diğer tariflerini de bekliyorum merakla.
Ellerine sağlık canım, içinde de portakal var off nefiss nefiss :)))
Sevgiler,
Evren
İyi günler arkaplanı kullanmanız beni sevindirdi:))) inşallah ugur getirir güle güle kullanın. Sizden ricam linklerinizede eklerseniz arkaplanlardan daçok kişi yararlanabilir.
Sevgiler...
Yorum Gönder