bu tarifi evdeyken bi arkadaşıma çaya gitmiştim ondan aldım.çok pratik ve lezzetli ayrıca ben bu poğacaları yapıp dondurucuda saklıyorum ani bi misafir geldiğinde hemen dondurucudan çıkartıp borcam kaba diziyorum fırınıda 200c ayarlayıp 15-20 dk sıtın ve yeni yapmış gibi hazırlar,
aynı tekniği elmalı kurabiye ve diğer kurabiyelerde de deniyorum sonuç süper,deneyin derim..
hepinize sevgiler...
malzemeler
yarım pk margarin(ben herzaman teremyağ kulanırım fark çok belli oluyor)
1,5 sb.ılık süt
1,5 sb. sıvı yağ
yarım sb. ılık su
2 yumurta (birisinin sarısı üstüne)
4 çay kaşığı tuz
1,5 çaykaşığı toz şeker
1 küçük pk.yaşmaya veya instant maya
aldığı kadar un biraz yumşak bi hamur olacak
içine : peynir,maydanoz
yapılışı
- un hariç ,malzemelerin hepsini karıştırın.
- yarım saat mayalayın.
- ufak bezelere ayırın,elinizle düzleyip içini koyup ,kapatın.
- tepsiye dizin,üzerine yumurta sarısı ve çörek otunu ilave edip,önceden 180c ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
2 yorum:
ellerinize sağlık çok güzel görünüyor.şu derindonduracuya bırakma fikri çok güzel denemeye değer
sevgiler
Ellerine saglik, tek kelime ile harika....
Sevgiler..
Yorum Gönder