6 Mart 2009 Cuma

PEYNİRLİ HAFİF KITIR POĞACA

MERHABA :))
bu tarifi evdeyken bi arkadaşıma çaya gitmiştim ondan aldım.çok pratik ve lezzetli ayrıca ben bu poğacaları yapıp dondurucuda saklıyorum ani bi misafir geldiğinde hemen dondurucudan çıkartıp borcam kaba diziyorum fırınıda 200c ayarlayıp 15-20 dk sıtın ve yeni yapmış gibi hazırlar,
aynı tekniği elmalı kurabiye ve diğer kurabiyelerde de deniyorum sonuç süper,deneyin derim..
hepinize sevgiler...

malzemeler
yarım pk margarin(ben herzaman teremyağ kulanırım fark çok belli oluyor)
1,5 sb.ılık süt
1,5 sb. sıvı yağ
yarım sb. ılık su
2 yumurta (birisinin sarısı üstüne)

4 çay kaşığı tuz
1,5 çaykaşığı toz şeker
1 küçük pk.yaşmaya veya instant maya
aldığı kadar un biraz yumşak bi hamur olacak
içine : peynir,maydanoz

yapılışı
  1. un hariç ,malzemelerin hepsini karıştırın.
  2. yarım saat mayalayın.
  3. ufak bezelere ayırın,elinizle düzleyip içini koyup ,kapatın.
  4. tepsiye dizin,üzerine yumurta sarısı ve çörek otunu ilave edip,önceden 180c ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
soğuyunca poşetleyip dondurucuya kaldırabilirsiniz afiyet olsun...

2 yorum:

NEŞELİ MUTFAK dedi ki...

ellerinize sağlık çok güzel görünüyor.şu derindonduracuya bırakma fikri çok güzel denemeye değer
sevgiler

Aybike Ceylan dedi ki...

Ellerine saglik, tek kelime ile harika....

Sevgiler..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...