15 Ağustos 2008 Cuma

MUHALLEBİLİ KADAYIF


tarifi ilk duyduğumda hımmm! muhallebi ve kadayıf ? die düşündüm,
aslında hiç düşünmeye bile gerek yokmuş ,deneyince pişman olmayacağınız bi tarif ,
enfes hafif bir tatlı , malum önümüzde ramazan ay'ı bol şekerli tatlılar yerine iftar sofraları için süper, tarifi esradan aldım...
(tarifi olduğu gibi aktarıyorum)

KADAYIF MALZEMESİ
  • 300 gr kadayıf
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı iri kıyılmış ceviz veya fındık
MUHALLEBİ MALZEMESİ
  • 1,5 kg süt
  • 2 kahve fincanı un
  • 2 kahve fincanı nişasta
  • 3 kahve fincanı şeker
  • 1 paket krem şanti
  1. Kadayıfları akşamdan bir tepsiye açarak yayın ve sabaha kadar o şekilde kurutun.
  2. Daha sonra elinizle ovalayarak tel şehriye büyüklüğünde kırılmalarını sağlayın.
  3. Yağsız bir teflon tavada karıştırarak renk değiştirene kadar kavurun.
  4. Soğuyunca kadayıfın yarısının içine fındık ve şekerin bir kısmını karıştırıp uzun bir borcamın altına yayın.
  5. Muhallebi için bütün malzemeleri karıştırarak pişirin.
  6. Soğuduktan sonra 1 su bardağı sütle hazırlanmış krem şantiyi ekleyip ,
  7. mikserle 5-10 dk. çırpın.
  8. Borcama yaydığınız kadayıfların üzerine dökün.
  9. Kalan kadayıflara kalan şekeri ekleyip karıştırıp muhallebinin üzerine yayın.
  10. Kalan fındık veya cevizle süsleyin , buzdolabında bir kaç saat bekletip servis yapın.
  11. Not : Yapıldığı gün tüketilmesi tavsiye edilir.
(benden bir not:kadayıfa şeker katılmazsa daha hoş olur)

3 yorum:

Adsız dedi ki...

of ne lezzet bu bende aynı şeyleri düşünmüş yiyince aman ne güzel demiştim

sevgilerr

Halenze dedi ki...

tarifi olduğu gibi yazmışsın da sen o tatlıyı ellemeden olduğu gibi bana yollasan hani:))) ellerine sağlık ciğerim. mis misss.

Şeker Mutfak-Asia Asiye Aksakal dedi ki...

Kurabiyem güzel olmazsa tüm sorumluluk benim kabul ediyorum :) Güzel olursa da tüm tarhana senin olsun. Ben şimdiden kazandım çünkü biliyorum güzel olacak :)
Sevgiler canım..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...