tarifi ilk duyduğumda hımmm! muhallebi ve kadayıf ? die düşündüm,
aslında hiç düşünmeye bile gerek yokmuş ,deneyince pişman olmayacağınız bi tarif ,
enfes hafif bir tatlı , malum önümüzde ramazan ay'ı bol şekerli tatlılar yerine iftar sofraları için süper, tarifi esradan aldım...
(tarifi olduğu gibi aktarıyorum)
KADAYIF MALZEMESİ
- 300 gr kadayıf
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı iri kıyılmış ceviz veya fındık
- 1,5 kg süt
- 2 kahve fincanı un
- 2 kahve fincanı nişasta
- 3 kahve fincanı şeker
- 1 paket krem şanti
- Kadayıfları akşamdan bir tepsiye açarak yayın ve sabaha kadar o şekilde kurutun.
- Daha sonra elinizle ovalayarak tel şehriye büyüklüğünde kırılmalarını sağlayın.
- Yağsız bir teflon tavada karıştırarak renk değiştirene kadar kavurun.
- Soğuyunca kadayıfın yarısının içine fındık ve şekerin bir kısmını karıştırıp uzun bir borcamın altına yayın.
- Muhallebi için bütün malzemeleri karıştırarak pişirin.
- Soğuduktan sonra 1 su bardağı sütle hazırlanmış krem şantiyi ekleyip ,
- mikserle 5-10 dk. çırpın.
- Borcama yaydığınız kadayıfların üzerine dökün.
- Kalan kadayıflara kalan şekeri ekleyip karıştırıp muhallebinin üzerine yayın.
- Kalan fındık veya cevizle süsleyin , buzdolabında bir kaç saat bekletip servis yapın.
- Not : Yapıldığı gün tüketilmesi tavsiye edilir.
3 yorum:
of ne lezzet bu bende aynı şeyleri düşünmüş yiyince aman ne güzel demiştim
sevgilerr
tarifi olduğu gibi yazmışsın da sen o tatlıyı ellemeden olduğu gibi bana yollasan hani:))) ellerine sağlık ciğerim. mis misss.
Kurabiyem güzel olmazsa tüm sorumluluk benim kabul ediyorum :) Güzel olursa da tüm tarhana senin olsun. Ben şimdiden kazandım çünkü biliyorum güzel olacak :)
Sevgiler canım..
Yorum Gönder