21 Nisan 2008 Pazartesi

BAHAR PASTASI


malum bahar hemen hemen hepimizi olumsuz etkiliyo,
bende 2 hafta kadar toparlanamadım.
kendime gelmek içinde şöyle bahara yakışır mayveli ,çiçekli pasta iyi gelir dedim ve girdim mutfağa;)
yapım aşamalarınıda çekmeyi çok istedim ama fotograf makinamı eşim maç'a götürmüş:(
o yüzden resimleyemedim,
pastanın içine muz ,vazgecemediğim frambuaz ve damla çikolata koydum nefis olmuştu
gecelim tarife

MALZEMELER
herkesin sabit yaptığı bi pandispanya var,
bende kendimce yaptım pasta kekimi ve biraz portakal kabuğu ekledim.
normalde keki 1 gün önceden hazırlamak lazım,kekin daha iyi katlandırılması için,
ama ben bi deneme yaptım keki hazırlayıp, poşete koyup, dondurucuya kaldırdım ve 2 hafta sonra lazım olunca dondurucudan cıkartıp ,microdalga fırında max konumunda 3 dk bekletip,kullandım.
sonuç süper :)))
bide fırını olmayanlar için buzluktan çıkartıp kendi kendine çözülünce nasıl oluyo denemek lazım...

pasta kreması
  • 750ml süt (3 sb)
  • 2 tepeleme çorba kaşığı un
  • 2 tepeleme çorba kaşığı mısır nişastası
  • 1pk vanilya
  • 1 sb toz şeker
  • 1 yumurta
  • 100gr margarin
  • 1 çb yakın fildişi kuvertur çikolata
yapılışı
  1. süt ve yumurtayı çırpın,
  2. un,şeker,vanilya,nişasta bunları bi kapta karıştırın ,
  3. sonra süte ilave edip kaynayana kadar karıştırarak pişirin,
  4. altını kapatıp 10 dk kadar dinlendirin,
  5. içine fildişi kuvertur çikolata ve margarini ilave edip mikserle çırpınve soğumaya bırakın
not: pişirelerek hazırlanan kremalar 2-3 gün içinde tüketilmelidir ,yoksa ekşime yapıyor.

pastanın yapılışı
  1. kekimizi katlandıralım, şekerli sütle ıslatalım.
  2. arasına kremadan sürelim ve 1 kata muz dilimleri dizelim.
  3. üzerine kekimizden koyup yine şekerli sütle ıslatalım , frambuaz ve damla çikolata koyalım.
  4. kekin son katınıda üzerine koyalım.
  5. kalan kremayla yanlarını sıvayarak düzleyelim ,
  6. çok ince bişekilde kalan kremayı kekin üzerine sıvayın,

dış kreması
aslında yağlı krema kullanılıyor.
biz türk milleti olarak yağlıkremayı pek değil hiç sevmiyoruz:)
o yüzden ben kremşanti hazırlıyorum ,
1 sb toz şanti, 1 sb soğuk sütle hazırlanyın ve krema sertleştiricisiyle istenilen kıvama gelene kadar çırpın, önce pastanın dışı 2 kat sıvayın ,artan kremşantiyi gıda boyasıyla renlendirip, krema sıkma torbasına koyun ve kulanmak üzere buzdolabına kaldırın .
kremşanti süsleme yaparken elimizin sıcağına çok çabuk yumşuyor ve şekil vermek zor oluyor ,o yüzden sık sık duzdolabında bekletmek gerekiyo:)
ve istediğiniz uçlarla süsleyin (uç nolarını yazıcam)



ellerinize sağlık :)


8 yorum:

Nilay Cinisli dedi ki...

Kurabişim,
Canımmm ellerine sağlık tam bahara yakışır bir pasta olmuş..kucak dolusu sevgiler

Unknown dedi ki...

Hacer'cim bu ne guzel bahar pastasi. Inan kremali pasta suslemenin ne kadar zor oldugunu bilen biri olarak bu pastanin super bir emek oldugunu soylemeliyim. Harika canim, ellerine saglik.

Sevgiler...

Adsız dedi ki...

ellerinize sağlık. gerçek bir bahar pastası olmuş. afiyet olsun. www.guzelevim.blogspot.com

Adsız dedi ki...

Hayata değer bir yaşam, sevmeye değer bir aşk, dostluğa değer bir arkadaşlıktan asla vazgeçme.Ne eksik ne fazlasını ara ve seni üzenle asla uğraşma ! iyi güzel umut dolu haftalar dilerim
www.kucukprensinkucukdünyasi.blogcu.com ada beklerim caniminici

Ilker Erdem dedi ki...

Sevgili Hacer gercekten pastan cok guzel olmus ellerine saglik. Bayildim . Sevgiler

Aynur dedi ki...

oh oh masallah:)

tam bahar pastasi olmus

ellerine saglik

selamlar

www.aynurdantarifler.blogspot.com

pelince dedi ki...

Bahar bahar olmuş gerçekten,renkleri süper.Ellerine sağlık..
Sevgiler

Aynur dedi ki...

bu pastayi ben yapdim ::))

ellerine saglik canim

selamlar

(yine yazim dedim canim cekdi:P :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...