çok lezzetli ve hafif bi kurabiye
mutfak tartımı yeni aldım ölçüleri gr cevirecektim
kerem sağolsun ölçüleri daha sonra ilave edicem :))
MALZEMELER
- 2 yumurta
- 250 gr margarin (teremyağ daha lezzetli oluyor)
- 1-1/2 sb pudra şekeri
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3 kepçe nişasta
- 3 kepçe kuru üzüm
- 1pk. kabartmatozu ,1pk vanilya
- aldığı kadar un
YAPILIŞI
- önce fırınımızı 180c ısıtalım
- sırasıyla oda ısısındaki margarinle, yumurta,pudraşekeri ve sıvı yağı güzelce krema gibi olana kadar karıştırın
- 2 kaşık unla kabartmatozunu ve vanilyayı karıştırıp eleyerek yağlı karışıma karıştırın
- azar azar nişastayıda karıştırın
- enson olarak kulakmemesi kıvamı olana kadar un ilave edin
- kıvamını alan hamurumuza yıkayıp kurulanmış kuru üzümleri ilave edip birbirine karıştıralım
- sonra elimizle gelişi güzel parçalar alıp yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim (ben gelişi güzel koymak için bile biraz uğraşıyorum yapışıyoda :))
- ısıtılmış fırında ortalama 20dk kadar pişirin üzerleri kızarınca fırından çıkarın
- soğuyunca yada ılık olarak servis yapılabilir
not : bu tarifle 2 tepsi çıkıyor ve isterseniz üzüm yerine kayısı ,damla çikolata vs. kullanılabilir çokda güzel oluyo :))
afiyet olsunn
8 yorum:
Hacer bence çok hoş olmuş Ellerine sağlık. Gr ölçüleri yazarsan bende denemek isterim.
yani bu durumda en iyisi seker hamuru ile kaplayarak suslememi? :) ama ben tadini sevmiyorum kremali pastalar daha hosuma gidiyor.kursa gitmek istiyorum ama almanyada zor almancada bilmiyorum zaten o bakimdan zor yani.ögrenen birileri bizimle tecrubelerini detayli paylassa cok sevinecegiz faydasi cok olur resimli bi sekilde uclari ile nasil yapildigini falan.
ekledim takiptekiler ime sizi
ellerine saglik
selamlar
www.aynurdantarifler.blogspot.com
http://benimmutfagim.net/
burdada var benim ricam ile ekledi bakabilirsin
msn ye ekledim
ay gerçekten perişan kurabiyeymiş.. ama tadı güzeldir eminim ellerine saplık ufaklıkda çok tatlı maş.
merhaba.
bu kurabiyeleri çok önceden sıklıkla yapardım..ama artık nedense unutmuşum.çokta nefis oluyorlar..ellerine sağlık cnm.
sevgiler.
Hacerciğm çok güzel görünüyorlar..Ben de bu kurabiyelerin incirlisini yaparım :)Öpüyorum kucak dolusu sevgiler
Sevmekten korkmadığımız, söylemekten utanmadığımız saygının değerli, düşüncenin önemli, umudun sonsuz olduğu yarınlarda, mutlulukla geçireceğiniz bir ömür dileğiyle..
merhaba
PORSELEN DEMLİK yepyeni bir etkinlik ile karşınızda…YÖRESEL LEZZETLER ETKİNLİĞİ 2-ET YEMEKLERİ
http://porselendemlik.blogcu.com
http://selmahlc.blogcu.com
http://birdemliksohbet.blogspot.com
http://kadininmutfagi.blogcu.com tarafından hazırlanmıştır
etkinliğimizin ikinci sahibesi ANEMONUN MUTFAĞI olarak 10/6/2008 ile 10/07/2008 tarihleri arasında 30 gün boyunca ben yapacağım konumuz:et yemekleri
anadolunun zengin sofrasını evlerimize sunmak,bizi biz yapan değerlerimizin hünerli ellerle bütünleştiği yemeklerimizin tarih kokan hikayelerini sunmak ve bu lezzetleri siz değerli dostlarımızla paylaşmak…
sizde bu lezzet dolu maceraya davetlisiniz…
eğer sizlerinde sofralarında yer bulan kendi yörenize ait bir tarifiniz var ise tarifinizi bize ulaştırabilir böylece bir yerlerde kalmış lezzetleri tüm dostlarınızla hem paylaşmış olacak hem de yörenizin kültür ve değerlerini tanıtmış olacaksınız
yapmanız gereken şey;
hazırladığınız yöresel yemeğinizi ismi ,yöre adı ,tarifi ve birkaç aşama ile çektiğiniz fotoğraf ile bloğunuzda yada sitenizde yayınlayıp daha sonra ev sahibine yorum ya da e-posta ile haber vermek
örnek:
isim:adana kebab
yöre adı:adana
buraya ise tarifimizin resmi ile beraber detaylı anlatımı gelecek şekilde…
iletişim:kadininmutfagi@hotmail.com ya da www.anemonunmutfagi.blogcu.com
unutmayın tarifler sadece tarihi yöresel tarifler olmalıdır
Yorum Gönder