21 Mart 2008 Cuma

ÜZÜMLÜ PERİŞAN KURABİYE



çok lezzetli ve hafif bi kurabiye

mutfak tartımı yeni aldım ölçüleri gr cevirecektim

kerem sağolsun ölçüleri daha sonra ilave edicem :))


MALZEMELER
  • 2 yumurta


  • 250 gr margarin (teremyağ daha lezzetli oluyor)

  • 1-1/2 sb pudra şekeri


  • 1 çay bardağı sıvı yağ


  • 3 kepçe nişasta


  • 3 kepçe kuru üzüm


  • 1pk. kabartmatozu ,1pk vanilya


  • aldığı kadar un


YAPILIŞI



  1. önce fırınımızı 180c ısıtalım


  2. sırasıyla oda ısısındaki margarinle, yumurta,pudraşekeri ve sıvı yağı güzelce krema gibi olana kadar karıştırın

  3. 2 kaşık unla kabartmatozunu ve vanilyayı karıştırıp eleyerek yağlı karışıma karıştırın


  4. azar azar nişastayıda karıştırın


  5. enson olarak kulakmemesi kıvamı olana kadar un ilave edin


  6. kıvamını alan hamurumuza yıkayıp kurulanmış kuru üzümleri ilave edip birbirine karıştıralım


  7. sonra elimizle gelişi güzel parçalar alıp yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim (ben gelişi güzel koymak için bile biraz uğraşıyorum yapışıyoda :))


  8. ısıtılmış fırında ortalama 20dk kadar pişirin üzerleri kızarınca fırından çıkarın


  9. soğuyunca yada ılık olarak servis yapılabilir

not : bu tarifle 2 tepsi çıkıyor ve isterseniz üzüm yerine kayısı ,damla çikolata vs. kullanılabilir çokda güzel oluyo :))

afiyet olsunn

8 yorum:

Esra Kars dedi ki...

Hacer bence çok hoş olmuş Ellerine sağlık. Gr ölçüleri yazarsan bende denemek isterim.

Aynur dedi ki...

yani bu durumda en iyisi seker hamuru ile kaplayarak suslememi? :) ama ben tadini sevmiyorum kremali pastalar daha hosuma gidiyor.kursa gitmek istiyorum ama almanyada zor almancada bilmiyorum zaten o bakimdan zor yani.ögrenen birileri bizimle tecrubelerini detayli paylassa cok sevinecegiz faydasi cok olur resimli bi sekilde uclari ile nasil yapildigini falan.

ekledim takiptekiler ime sizi

ellerine saglik

selamlar

www.aynurdantarifler.blogspot.com

Aynur dedi ki...

http://benimmutfagim.net/

burdada var benim ricam ile ekledi bakabilirsin

msn ye ekledim

Melek* dedi ki...

ay gerçekten perişan kurabiyeymiş.. ama tadı güzeldir eminim ellerine saplık ufaklıkda çok tatlı maş.

SOFRAOZLEMİ dedi ki...

merhaba.
bu kurabiyeleri çok önceden sıklıkla yapardım..ama artık nedense unutmuşum.çokta nefis oluyorlar..ellerine sağlık cnm.
sevgiler.

Nilay Cinisli dedi ki...

Hacerciğm çok güzel görünüyorlar..Ben de bu kurabiyelerin incirlisini yaparım :)Öpüyorum kucak dolusu sevgiler

Adsız dedi ki...

Sevmekten korkmadığımız, söylemekten utanmadığımız saygının değerli, düşüncenin önemli, umudun sonsuz olduğu yarınlarda, mutlulukla geçireceğiniz bir ömür dileğiyle..

Adsız dedi ki...

merhaba
PORSELEN DEMLİK yepyeni bir etkinlik ile karşınızda…YÖRESEL LEZZETLER ETKİNLİĞİ 2-ET YEMEKLERİ


http://porselendemlik.blogcu.com

http://selmahlc.blogcu.com

http://birdemliksohbet.blogspot.com

http://kadininmutfagi.blogcu.com tarafından hazırlanmıştır

etkinliğimizin ikinci sahibesi ANEMONUN MUTFAĞI olarak 10/6/2008 ile 10/07/2008 tarihleri arasında 30 gün boyunca ben yapacağım konumuz:et yemekleri



anadolunun zengin sofrasını evlerimize sunmak,bizi biz yapan değerlerimizin hünerli ellerle bütünleştiği yemeklerimizin tarih kokan hikayelerini sunmak ve bu lezzetleri siz değerli dostlarımızla paylaşmak…

sizde bu lezzet dolu maceraya davetlisiniz…

eğer sizlerinde sofralarında yer bulan kendi yörenize ait bir tarifiniz var ise tarifinizi bize ulaştırabilir böylece bir yerlerde kalmış lezzetleri tüm dostlarınızla hem paylaşmış olacak hem de yörenizin kültür ve değerlerini tanıtmış olacaksınız

yapmanız gereken şey;

hazırladığınız yöresel yemeğinizi ismi ,yöre adı ,tarifi ve birkaç aşama ile çektiğiniz fotoğraf ile bloğunuzda yada sitenizde yayınlayıp daha sonra ev sahibine yorum ya da e-posta ile haber vermek

örnek:

isim:adana kebab

yöre adı:adana

buraya ise tarifimizin resmi ile beraber detaylı anlatımı gelecek şekilde…

iletişim:kadininmutfagi@hotmail.com ya da www.anemonunmutfagi.blogcu.com

unutmayın tarifler sadece tarihi yöresel tarifler olmalıdır

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...