- 3 yumurta (oda ısısında)
- 1 sb. pudra şekeri
- 1pk. margarin (oda ısısında ben terem yağ kullanıyorum)
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 2 çay bardağı un haline getirilmiş fındık içi
- 2 çay bardağı irmik
- vanilya , kabartma tozu ve aldığı kadar un
- ŞERBETİ İÇİN: 6 sb. su , 7 sb. toz şeker , 1/4 limon suyu
HAZIRLANIŞI
- Önce şerbeti ocağa koyalım kaynamaya başladıktan sonra 15 dk kaynatalım ve altını kapatalım,
- şekerpareyle buluşmak için sıcak olması gerekiyor.
- Margarin,pudra şekeri ve 1 tanesinin sarısını ayırıp yumurtaları derin bi kapta çırpalım,
- iyice karıştırdıktan sonra sıvı yağı ilave edip yine karıştıralım.
- İçine irmik ve fındık ununu ilave edelim ve kaşıkla karıştıralım.
- Sonra 1 bardak unla(eleyerek) kabartma tozunu ve vaanilyayı ilave edelim.
- Yine karıştıralım ve kulakmemesi kıvamı alana kadar un ilave edelim.
- Hafif yağlanmış tepsiye 1 cm aralıkla ceviz büyüklüğünde parçalar alarak 1 cm kalınlıkta dizelim ve üzerine fındık tanelerinden koyalım.
- Yumurta sarısınıda sürüp 170c ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirelim.
- fırından çıkarınca 10dk bekletip şerbetle buluşturalım.
- Soğuyunca servise hazır.
Umarım beğenirsiniz ben çok sevdim :)))
NOT:Buz dolabına koymazsanız tazeliği bozulmuyor.
1 yorum:
sen bu yiyecekleri tarif edeyim derken kilon 70 i.bu gidişle bulur
Yorum Gönder