1 Aralık 2007 Cumartesi

FINDIKLI ŞEKERPARE

MALZEMELER

  • 3 yumurta (oda ısısında)
  • 1 sb. pudra şekeri
  • 1pk. margarin (oda ısısında ben terem yağ kullanıyorum)
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 çay bardağı un haline getirilmiş fındık içi
  • 2 çay bardağı irmik
  • vanilya , kabartma tozu ve aldığı kadar un
  • ŞERBETİ İÇİN: 6 sb. su , 7 sb. toz şeker , 1/4 limon suyu

HAZIRLANIŞI
  • Önce şerbeti ocağa koyalım kaynamaya başladıktan sonra 15 dk kaynatalım ve altını kapatalım,
  • şekerpareyle buluşmak için sıcak olması gerekiyor.
  • Margarin,pudra şekeri ve 1 tanesinin sarısını ayırıp yumurtaları derin bi kapta çırpalım,
  • iyice karıştırdıktan sonra sıvı yağı ilave edip yine karıştıralım.
  • İçine irmik ve fındık ununu ilave edelim ve kaşıkla karıştıralım.
  • Sonra 1 bardak unla(eleyerek) kabartma tozunu ve vaanilyayı ilave edelim.
  • Yine karıştıralım ve kulakmemesi kıvamı alana kadar un ilave edelim.
  • Hafif yağlanmış tepsiye 1 cm aralıkla ceviz büyüklüğünde parçalar alarak 1 cm kalınlıkta dizelim ve üzerine fındık tanelerinden koyalım.
  • Yumurta sarısınıda sürüp 170c ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirelim.
  • fırından çıkarınca 10dk bekletip şerbetle buluşturalım.
  • Soğuyunca servise hazır.

Umarım beğenirsiniz ben çok sevdim :)))

NOT:Buz dolabına koymazsanız tazeliği bozulmuyor.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

sen bu yiyecekleri tarif edeyim derken kilon 70 i.bu gidişle bulur

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...